Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

Vali Azmi Çelik, Mihalıççık ilçesini ziyaret etti

Mihalıççık ilçesine giden Vali Azmi Çelik, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 12:15:26

Vali Azmi Çelik, Mihalıççık ilçesini ziyaret etti
Mihalıççık ilçesine giden Vali Azmi Çelik, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak Mihalıççık Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Çelik, Kaymakam Mahsun Çiftçi den ilçenin; coğrafi konumu, eğitim ve sağlık durumu, turizm potansiyeli, asayişi ve nüfusu hakkında bilgi aldı. 1923 yılında belediyelik olan ilçenin 53 mahallesi, 8 bin 85o nüfusu olduğunu söyleyen Kaymakam Çiftçi, ilçe halkının en büyük geçim kaynağını ise çiftçilik olarak açıkladı. Türk-İslam kültürünün temel taşlarından biri olan ve tüm dünyaya sevgi ve hoşgörü tohumları eken büyük mutasavvıf Yunus Emre'nin türbesi ve külliyesi ilçeye bağlı Yunus Emre Mahallesi'nde bulunmaktadır" diyen Kaymakam Çiftçi, ilçede madencilik sektörünün de büyük önem arz etiğini dile getirdi.

Daha sonra Vali Çelik, Kaymakam Çiftçi ve beraberlerinde heyet Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal'ı makamında ziyaret etti. Belediye tarafından yapılan çalışmaları anlatan Başkan Uysal, Vali Çelik'in ilçeye yaptığı ziyaretin kendilerini memnun ettiğini söyledi. İlçenin gün yüzüne çıkmamış birçok zengin değerleri olduğunu aktaran Başkan Uysal, bunları tanıtmak için çeşitli projeler ürettiklerini kaydetti.

Sevgi ve hoşgörü sembolü olan Yunus Emre'nin yaşamı boyunca tüm insanlığa hizmet etmek için uğraştığını ifade eden Vali Çelik, "Bu anlamda Mihalıççık ilçemiz önemli bir misyonu devam ettirmektedir. Kültür ve turizm potansiyeli yüksek olan ilçemiz, geçmişten gelen değerlerimize sahip çıkmaktadır. Bu değerlerin tanıtımına katkı sunmak için valilik olarak bizde elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Belediye ziyaretinin ardından Vali Çelik, Kaymakam Çiftçi, Başkan Uysal ve beraberlerindeki heyet, Mihalıççık Belediyesi Doğal Taş Kursu Atölyesi'nde inceleme yaptı. Buradaki incelemeden sonra heyet, ilçe merkezine 11 km uzaklıktaki Ilıcalar Mahallesi'nde bulunan kaplıcaları gezdi. 39 derece su sıcaklığı olan kaplıcanın, romatizma, siyatik ve böbrek hastalığına iyi geldiği bilgisi verildi.

Kaplıca incelemelerinin ardından Vali Çelik ilçeden ayrıldı. Mihalıççık ziyaretleri esnasında Vali Çelik'e; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve ilgililer katıldı.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara