Dolar

32,5353

Euro

34,8587

Altın

2.424,72

Bist

9.703,41

VakıfBank, Türk ekonomisi için 'seferber'

Güçlü alt yapıları, tüm bankacılık işlemlerini dijital kanallar üzerinden gerçekleştirebilmek için tam donanıma sahip olduklarına vurgu yapan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, pandemi sürecine ragmen Türk ekonomisine katkı sunmak için seferberlik ruhuyla hareket ettiklerini hatırlattı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-07 10:47:37

VakıfBank, Türk ekonomisi için 'seferber'

1954 yılında, vakıf kaynaklarını ekonomik kalkınmanın ihtiyaçları doğrultusunda en iyi biçimde değerlendirmek amacıyla kurulan VakıfBank, o günden bu yana çağdaş bankacılık yöntemleri ve uygulamalarıyla Türkiye'nin tasarruf düzeyinin gelişim sürecine katkıda bulunmakta.

ŞUBELEŞME VE İŞTİRAKLER

VakıfBank, bireysel ve kurumsal müşterilerine ülke çapına yayılan 900'ün üzerinde şubesinin yanı sıra ileri teknolojiyle desteklenen alternatif dağıtım kanalları aracılığıyla hizmet sunuyor. VakıfBank'ın ABD New York ve Kuzey Irak Erbil şubelerinin yanı sıra bir de Bahreyn'de kıyı bankacılığı şubesi var. Ayrıca, Avusturya'da VakıfBank International AG (Viyana Şubesi ve Almanya'da Köln Şubesi), KKTC'de Tasfiye Halinde World Vakıf UBB. Ltd. ve Kıbrıs Vakıflar Bank. Ltd. olmak üzere yurt dışında üç bankada da iştiraki bulunmakta. VakıfBank'ın diğer iştirakleri arasında; Vakıf Faktoring A.Ş., Vakıf Finansal Kiralama A.Ş., Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Vakıf Menkul Kıymet Yat. Ort. A.Ş., Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Vakıf Pazarlama San. ve Ticaret A.Ş., Taksim Otelcilik A.Ş., Vakıf Enerji ve Madencilik A.Ş., Vakıf Gayrimenkul Değerleme A.Ş. bulunmakta.

SOSYAL SORUMLULUK


VakıfBank olarak 66 yıldır Türkiye'nin her bir noktasında, çocukluktan emekliliğe, hayatın her döneminde, ihtiyaç duyan herkese her koşulda ulaşan, destek olan, ihtiyaçlara göre çözüm üreten, toplumun her kesiminin daima yanında olmayı amaç edinen bir anlayışa sahip.
Eğitim
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile gerçekleştirdiği ortak çalışmayla 2017 yılından bu yana destek olduğu Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM) bünyesinde toplam 54 adet mekatronik, akıl oyunları ve yapay zeka atölyesinin yapımını üstlendi. Destek olduğu atölyelerde eğitim alan yaklaşık 10 bin özel yetenekli çocuğun bireysel yeteneklerini keşfedip, bu yeteneklerini en üst seviyede kullanmalarına katkıda bulunuyor.
Kültür
2018 yılında VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) ile kültür yayıncılığında faaliyete başladı. VBKY bünyesinde “Ve Benzersiz Kitap” ilkesiyle hareket ediyor, güvenilir kaynaklar, ölçülebilir araştırmalar, güçlü ve doğru dil kullanımı kriterleri çerçevesinde edebiyat, tarih, iktisat, felsefe, kesişimler, sanat, insan ve toplum gibi kategorilerde yer alan kitapları okurlarla buluşturuyor.
Spor
VakıfBank Spor Kulübü voleybol okulları ve altyapı yatırımları ile hem küçük kızları sporla tanıştırıyor hem de kulübün başarısını 34 yıldır “sürdürülebilir” kılıyor. Son altı yıldır spor okulları aracılığıyla iki binden fazla kızımızın “Yanında Ben Varım” dendi.

RAKAMLARLA VAKIFBANK PROFİLİ

30 Haziran 2020 itibarıyla, aktif büyüklüğü açısından Türkiye'deki en büyük 4. banka konumunda olan VakıfBank, kurulduğu günden bu yana faaliyetlerini, kendi özel VakıfBank Kanunu hükümleri çerçevesinde, ülke ekonomisinin büyümesi, gelişimi ve dünya ekonomisiyle bütünleşmesine katkıda bulunmak amacıyla sürdürüyor.

VakıfBank, kurumsal ve bireysel müşterilerine internet ve Çağrı Merkezi yoluyla en etkin bir biçimde ulaşmakta ve 30 Haziran 2020 itibarıyla, alternatif dağıtım kanallarını teşkil eden toplam 4.266 adet ATM ve 396.312 adet POS cihazı, ayrıca 939 adet şube ile hizmet vererek iç ve dış ticaretin finansmanında öncü bir rol üstlenmektedir. VakıfBank'ın New York, Erbil ve Bahreyn'de olmak üzere 3 yurtdışı şubesi bulunmaktadır. Ayrıca, iştiraki olarak Avusturya'da faaliyet gösteren VakıfBank International AG, Viyana, ve Köln şubeleri ile faaliyet göstermektedir.

ORGANİK YAPIYA KISA BAKIŞ

VAK2

Banka, operasyonlarını yurt içi-yurt dışı şubeleri ile 10 bağlı ortaklığı ve 15 iştiraki aracılığıyla sürdürmektedir. Bağlı ortaklık ve iştiraklerinin dördü bankacılık, altısı diğer mali iştirakler olmak üzere 10'u finans sektöründe; biri enerji, ikisi turizm, biri imalat, 11'i diğer ticari işletmeler sektöründe olmak üzere 15'i finans sektörü dışında yer almaktadır. VakıfBank'ın finansal ve finansal olmayan iştirakleri ve bağlı ortaklıklarının listesi aşağıdadır:

FİNANSAL İŞTİRAKLER VE BAĞLI ORTAKLIKLAR

VakıfBank International AG
Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.
İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.
Vakıf Finansal Kiralama A.Ş.
Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş.
Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
Vakıf Faktoring A.Ş.
Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Kredi Garanti Fonu A.Ş.

FİNANSAL OLMAYAN İŞTİRAKLER VE BAĞLI ORTAKLIKLAR
Platform Ortak Kartlı Sistemler A.Ş.
Taksim Otelcilik A.Ş.
Vakıf Gayrimenkul Değerleme A.Ş.
Vakıf Enerji ve Madencilik A.Ş.
Vakıf Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş.
Bankalararası Kart Merkezi A.Ş.
Kredi Kayıt Bürosu A.Ş.
İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş.
Güçbirliği Holding A.Ş.
Tasfiye Halinde World Vakıf UBB Ltd.
Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.
Bileşim Finansal Teknolojiler ve Ödeme Sistemleri A.Ş.
JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş.
Birleşik İpotek Finansmanı AŞ

"SEFERBERLİK RUHUYLA ÇALIŞIYORUZ"

Türk ekonomisine finansal destek sunarak reel ekonomiye de can suyu akıtan bankalardan Vakıfbank, pandemi sürecinde de boş durmadı....

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih 2020 Nisan ayında yaptığı değerlendirmede pandeminin ilk gününden itibaren önlemler alarak, hızla sürece adapte olduklarını belirtti.

Güçlü alt yapıları, tüm bankacılık işlemlerini dijital kanallar üzerinden gerçekleştirebilmek için tam donanıma sahip olduklarını anlatan Üstünsalih, "İhtiyaca göre alt yapımızı daha da güçlendirme çalışmalarımız her gün, her saat devam ediyor. Çünkü her zaman söylediğimiz gibi tek önceliğimiz müşterilerimiz. İşlemlerini hızlı ve güvenli kanallar üzerinden gerçekleştirsin, evden çıkmadan tüm ihtiyaçlarını çözebilsin diye tam bir seferberlik ruhuyla çalışıyoruz. Milletçe en önemli gündemimiz toplum sağlığımızı koruyabilmek. Bireyselden ticariye kadar, tüm kesimler rahat olsun. Bu dönemde herkes rahatlıkla finansmana erişmeye devam edecek. Milletimizi darda bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Üstünsalih, Türkiye ekonomisini de sağlam tutabilmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak liderliğinde 3 kamu bankası olarak "İstikrar Kalkanı Paketi"ni açıkladıklarını hatırlattı.

Ülkede çarkların dönmesini, iş dünyasının sıkıntı çekmemesini ve hayatın devam etmesini istediklerini söyleyen Üstünsalih, hiçbir şekilde sektör ayrımı yapmadan, ihtiyacı olan tüm işletmelere destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

İSTİHDAM ODAKLI YAKLAŞIM

Üstünsalih, istihdamın devamlılığının, odak noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Abdi Serdar Üstünsalih, salgınla mücadele sürecinde VakıfBank'ın dijital kanalları kullanımlarının değişimine ilişkin olarak dijital ürün ve hizmetlerle, güçlü alt yapılarıyla zorlu durumlara hazır olduklarını ifade etti.

Bu zamana kadar "Sorun küresel, çözüm ulusal, işlemlerinizi dijital olarak yapın, şubelerde kalabalığa maruz kalmayın" dediklerini belirten Üstünsalih, bunu da müşterisini dinleyen, talep ve ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran, geleceğe, dijitale yatırım yapan bir banka olmanın kararlılığıyla ifade ettiklerini söyledi.

Üstünsalih, dijital bankacılık dışında alternatif kanalları kullanan müşterilere de kolaylıklar sağladığını, salgın önlemleri başlar başlamaz, ATM'lerden günlük para çekme limitini 5 bin liraya yükselttiklerini, para yatırma sınırı ve dijital kanallarda havale ve EFT masraflarını kaldırdıklarını anlattı.

 

 

 

 

 

Haber Ara