Dolar

32,5463

Euro

34,8298

Altın

2.432,48

Bist

9.702,43

'Vahdet'in arkasında FETÖ mü vardı?

FETÖ'nün Emniyet yapılanması deşifre olurken örgütün Vahdet Gazetesi başta olmak üzere bri çok medya organını finanse ettiği ortaya çıktı. İddianameye giren bilgilere göre finansörler arasında Akın İpek geçiyor...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 11:10:41

'Vahdet'in arkasında FETÖ mü vardı?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nin (FETÖ) Emniyet'teki mahrem imamlar yapılanmasına mensup 731 kişi hakkında açılan davada gizli tanık ‘Garson'un verdiği bilgiler doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, örgütün, sadece emniyetteki yapılanması üzerinden yıllık 75 milyon TL gelir elde ettiği belirtildi.

NOKTA, AKTİF HABER, VAHDET...

İddianamede örgütün harcamalarına ilişkin de çarpıcı bilgilere yer aldı. Buna göre birçok medya kuruluşunu finanse ettikleri değerlendirilen örgütün, Vahdet Gazetesi, Nokta Dergisi ve Aktif Haber internet sitesine para aktardığı kaydedildi.

VAHDET GAZETESİ

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılan kaset operasyonunun arkasındaki isim olduğu iddia edilen ve Vahdet Gazetesi kurucusu olan Gazeteci-Yazar Yener Dönmez'in de 2016'da Bylock bulundurduğu gerekçesiyle tutuklandığı biliniyor.

AKIN İPEK DE İDDİANAMEDE

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında İngiltere'ye kaçan firari FETÖ'cü Akın İpek'in, örgütün sözde Emniyet mahrem yapılanmasıyla para trafiğine yer verildi. İddianameye göre İpek, bazı FETÖ mensuplarının yurtdışına kaçma ve 7 Haziran 2015 seçimlerine ‘bağımsız' milletvekili adayı olarak giren Ali Fuat Yılmazer, Yakup Saygılı, Hakan Şükür, Yurt Atayün gibi isimlerin seçim masraflarını finanse etti.

"YENİMAHALLE"

İddianamede ‘Yenimahalle' şeklinde kodlanan harcamanın ise, örgütün MİT Müsteşarlığı'ndaki mahrem yapılanmasında görevli ‘Dr. Selman bey' kod adlı şahsa her ya yapılan 10 bin dolarlık ödeme olduğu belirlendi.

KURBAN PARALARI GÜLEN'E GİDİYOR

Ayrıca örgüt mensuplarının iç yazışmalarındaki, “Kurban paralarını dolar olarak biz merkeze göndereceğiz”, “Geçen kurbandan kalan para..” gibi ifadeler de iddianameye girdi. Örgüt mensuplarının kurbanları kesmedikleri, paraları dolara çevirerek Gülen'e gönderdikleri belirtildi.

 

Haber Ara