Dolar

32,5972

Euro

34,7874

Altın

2.496,06

Bist

9.524,59

Uzun yolda sıkılmamanız için muhteşem ve gerçeküstü öneriler

Uzun yola çıkmayı sevenler, sevmeyenler ve yolda sıkılanlar böyle buyursunlar! Uzun yolda sıkılmamak için ne yapılır sizler için yazdım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-16 08:57:12

Uzun yolda sıkılmamanız için muhteşem ve gerçeküstü öneriler

Uzun yola gitmek kimi zaman çok keyifli, kimi zaman de aksine çok sıkıcı olabiliyor. İnsan da düşün düşün bir yere kadar, yapacak bir şey arıyor tabii. Ben de dedim ki, uzun yolda sıkılanlar için ne yapılır paylaşayım! Bazen akla gelen şeyleri hatırlattım, kimi zaman da fantezi dünyamdan bir şeyler ortaya attım. Buyursunlar uzun yolda nasıl zaman geçirilir listem sizi bekliyor!

Kitap Okuyun!

Tamam kabul, kitap sadece boş zaman uğraşı değildir. Ancak uzun yolculuğunuzu bir kitapla paylaşmak çok keyifli olabiliyor. Eğer yolda giderken başı dönenlerdenseniz de üzülmeyin: Eczacınıza danışarak bunun üstesinden gelebilirsiniz. Böylece yolun başında başladığınız kitap, sizin için o yolla özdeşleşecek ve daha keyifli bir hale gelecektir.

Süper Mario Oynayın!

Telefonda oynamaktan bahsetmiyoruz. Arabayla gidiyorsanız eğer, başınızı dışarıya çevirin ve sizinle birlikte koşan, ağaç dallarına sıçrayan, yoldaki engellerin üzerinden atlayan bir Mario hayal edin! Arabayla uzun yolculukta yapılması gerekenler listenizin başına geçecektir elbet!

Film İzleyin!

Madem teknoloji her yerde, biz de bunu değerlendirelim, değil mi? Ama öyle herhangi bir film değil, devam filmi olanları tercih edin ki, bir oturuşta hepsini izleyebilin. Tabii kimi zaman otobüs gibi araçlarda çok da fazla seçme şansınız olmayabiliyor ama olsun! Otobüs yolculuğunda ne yapılır artık biliyorsunuz!

full-film-izleriz-il-f8458c59dc1f68cc28a1

Araba Plakalarından Kelime Türetme

Yanınızdan geçen arabaların plakalarına bakın ve harfleri kısaltma olarak düşünüp onların açılımlarını bulmaya çalışın. Ya da bir tek kelime türetin. Mesela arabanın plakasında ÖK var ise, Özlem Keşifte diyebilirsiniz! ;)

Yeni Müzikler Keşfedin!

Daha önce dinlediğiniz müzikleri bir kenara bırakın ve çıktığınız seyahatin hatırına yeni müzikler keşfedin. Dilerseniz, daha öncesinden dinleyip sevdiğiniz bir tarzda olsun veya yepyeni bir tarzda. Yeter ki, yeni bir yolda, yeni bir macerada, size yeni ve önceden duymadığınız bir müziğin eşlik etmesine izin verin.

Hayal Kurun!

Tabii ki kitap okurken, müzik dinlerken veya film izlerken de hayal kurabilirsiniz ama ben bunların hiçbirinden bahsetmiyorum. Gerçek anlamda, dikkatinizi dağıtacak bir şey olmadan yalnızca durun ve zihninizi, bedeninizi ve ruhunuzu dinleyin. Gerçekten arzu ettiğiniz hayalin içinde, dilerseniz ev yapın, dilerseniz korsanlardan kaçın, dilerseniz de hayatınızın aşkıyla tanışın. Ama bırakın hayaller zihninizden aksın!

Ay'ı Takip Edin!

Eğer gece yolculuk yapıyorsanız - size tavsiyem kesinlikle bunu yapmanız!  Ay'ı takip etmek muazzam bir etkinlik haline dönüşebiliyor. Aracınızın arkasına, Ay'ın iple bağlandığını hayal edin ve yalnızca onu takip edin. Düşünceler yavaşça zihninize dolacak veya aksine terk edecektir. Ama rahatlayacağınız kesin! Uzun yolculukta vakit geçirmek için birebir!

Kelime Türetme Oynayın!

Eğer araçta yalnız değilseniz size muhteşem bir önerim var! Ah nerde o eski seyahatler, insanlar sohbet ederdi diyorsanız buyursunlar: Birbirinizin söylediği kelimelerin son harflerinden yeni bir kelime üretebilirsiniz. Çok değil, bundan 15 sene önce insanlar böyle yaparlardı. Eğer işi biraz daha zorlaştırmayı dilerseniz, son harf değil, son heceyi kullanabilirsiniz!

Radyo Dinleyin!

Uzun yolun vazgeçilmezi, yolculukta sıkılmamak için ne yapılır sorusunun eski ve sadık dostu: Radyo! Radyo, özellike yerel bir yayın organı olduğu için, bir hayli enteresan sohbetlere denk gelebilirsiniz. Huyunu suyunu bilmediğiniz bir yerden geçiyorsanız eğer, denk geldiğiniz radyo sohbeti, size orası hakkında epey ipucu verebilir. Benden söylemesi!

Sevgili Timetürk severler, bol bol uzun yola çıkıp, bol bol sıkılmamanız dileğiyle!

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara