Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

'Uzun vadede IŞİD'i yok etmek istiyoruz'

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, İngiliz Parlamentosunda oylanacak Suriye tezkeresine ilişkin 'uzun vadede IŞİD'in yok edilmesini istiyoruz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 13:40:46

'Uzun vadede IŞİD'i yok etmek istiyoruz'

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye'deki hava operasyonuna dahil olmanın doğru karar olacağını belirterek IŞİD'in Paris'te yaptığı gibi Londra'ya gelmesinin ve saldırı düzenlemesinin beklenemeyeceğini söyledi.

Hammond, İngiliz yayın kurumu BBC'ye yaptığı açıklamada, İngiltere'nin halihazırda IŞİD ile mücadele içerisinde olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Tercih etmedik ama bu savaşın içindeyiz. Yanıt bulması gereken soru, biz onların merkezinde onlara karşı mücadele mi vereceğiz, yoksa Paris'te yaptıkları gibi savaşı Londra'ya getirmelerini mi bekleyeceğiz? Hava operasyonuna dahil olmak, İngiltere ve İngiliz halkını güvende tutmak için doğru karardır."

Suriye'deki IŞİD hedeflerine saldırının İngiltere'nin güvenliğine tehdit oluşturmayacağını kaydeden Hammond, Tunus'ta 30 İngiliz vatandaşının hayatını kaybettiğini anımsatarak IŞİD'in halihazırda İngiltere için tehdit oluşturduğunu vurguladı. 

Hava saldırılarıyla IŞİD'in gücünün zayıflatılabileceğini söyleyen Hammond, "İngiltere'yi güvende tutmak istiyoruz. Ama uzun vadede IŞİD'in yok edilmesini istiyoruz" dedi. 

Tezkerenin geçmesi bekleniyor

İngiliz Parlamentosunda bugün, IŞİD'e yönelik uluslararası koalisyonun Suriye'de yürüttüğü hava operasyonlarına Birleşik Krallık'ın katılmasına izin veren tezkerenin oylanması bekleniyor.

Tezkere oylanmadan önce 650 sandalyeli parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nda konunun yaklaşık 11 saat sürecek oturumda tartışılması öngörülüyor. İktidardaki Muhafazakar Parti'nin çoğunluğunun desteğiyle tezkerenin parlamentodan geçmesi bekleniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara