Dolar

32,5874

Euro

34,8010

Altın

2.510,25

Bist

9.693,46

Uzmanlar: Kış aylarında acı biber tüketin

Tükettiğimiz kırmızı acı biberin kalp hastalıklarından ülsere, cilt sağlığından sindirimi kolaylaştırmasına kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiğini söyleniliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 13:03:25

Uzmanlar: Kış aylarında acı biber tüketin

Acı yemeyi sevenlerin vazgeçilmezi olan kırmızı acı biber, birçok hastalığa da iyi geliyor. Uzmanlar, acı biber ve acı soslu yemekler tüketenlerin ölüm oranı yemeyenlere göre yüzde 10 daha az. Uzmanlar, haftanın 7 günü acı biber yiyenlerin erken ölüm riskinin de düştüğünü belirtiyor.

Günde 2 adet kırmızı biber

Biberlerin acı olmasını sağlayan kapsaisin maddesi, yüzyıllardır tedavi amaçlı kullanılıyor. Özellikle soğuk havaların gelmesiyle birlikte vücut direncini artırmak isteyenler uzmanlar kırmızı acı biber tüketmelerini öneriyor. Günde 2 kırmızı biber tüketmek, kalp sağlığından kolesterole, sindirimi rahatlatmasından cilt sağlığına kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Peki, acı ve tatlı biberin insan sağlığına başka ne gibi yararları biliyor musunuz? İşte yanıtı…

Kış aylarında kırmızı acı biber tüketin

Tek bir biber, insan vücudunun gün boyu ihtiyacı olan betakarotein tatamını içerirken, C vitamin bulundurmasıyla enerji veriyor. Uzmanlar, özellikle kış aylarından vücut direncinin artırılması, grip ve soğuk algınlığının belirtilerinin azaltılmasına da yardımcı oluyor. Yapılan birçok araştırmada acı biberin kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olduğunu da ortaya çıktı. Biberin içeriğinde bulunan C vitamini ve beta-karoten ve antioksidanlarla vücudun kansere ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Kırmızı acı biberin midedeki mikropları özellikle helikobakter piloriyi öldürdüğü ve mide ülseri gelişimini engellediği gözlendi. Acı biber metabozlimayı hızlandırdığı için zayıflamaya da yardımcı oluyor.

Haber Ara