Dolar

32,3373

Euro

35,1815

Altın

2.246,81

Bist

8.718,11

Uzman isimden uyarı: Deprem artık oraya dayandı

Son olarak Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,1 şiddetindeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den kritik bir ikaz geldi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-26 21:49:50

Uzman isimden uyarı: Deprem artık oraya dayandı

Dün gece Malatya Pütürge'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem hakkında, Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda ve uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, dün gece 02:03'de meydana gelen 5.1 Malatya depreminin bir artçı değil yeni bir deprem olduğu söyledi ve yeni bölgeler için deprem uyarısı verdi.

"KIRIK ARTIK MARAŞ'I ETKİLEYECEK, PAZARCIK'A DAYANDI"

Prof. Dr. Naci Görür'ün Twitter'dan yaptığı deprem açıklaması şu şekilde:

Arkadaşlar, Dünkü 5,1 Malatya, Pütürge/Karşıyaka depremini soran izleyicilerim var. Bu konuda kısaca fikrimi söyleyeyim. Muhtemelen bu deprem yeni bir deprem, artçı falan değil. Sivrice-Çelikhan arasındaki fay kolunun daha önce Elazığ depremiyle kırılmayan batı kesimi kırıldı...

Doğu Anadolu Fayı bu kesimde kırılmayan yerleri kırıp temizliyor. Tahminim kırık artık Maraşı etkileyecek Pazarcık segmanına dayandı veya bir başka yeni ve küçük bir depremle dayanacak. Malatya bundan sonra ne zaman olacağını bilemediğimiz komşu depremini hissedecek. Tabii bunu söylerken DAF'ın dışındaki Sürgü, Malatya ve Ovacık Faylarını hesaba katmıyorum.

Arkadaşlar hatırlarsanız Elazığ depreminden sonra deprem olan yerden güney batıya doğru stres transferini olabileceğini ve dikkatli olunması gerektiğini önermiştik.

Haber Ara