Dolar

32,5861

Euro

34,8602

Altın

2.495,11

Bist

9.688,82

Uzman erbaşlar kaç yaşında, ne zaman emekli olacak? Yaş haddi uzatıldı mı?

Uzman erbaşları ilgilendiren kanun teklifinin ilk 8 maddesi TBMM'de kabul edildi. Maddeler için uzman erbaşların emeklilik yaş haddi ile ilgili değişiklikler de oldu. Haberi alan uzman erbaşlar da 'Uzman erbaşlar kaç yaşında emekli olacak? diye sormaya başladı. Uzman erbaşlar ne zaman emekli olacak? Yaş Uzman erbaşların haddi uzatıldı mı? Teklife göre, Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi 52'den 55'e yükseltildi. Duruma göre uzman erbaşlar 60 yaşına kadar orduya alınabilecek.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-18 08:14:50

Uzman erbaşlar kaç yaşında, ne zaman emekli olacak? Yaş haddi uzatıldı mı?

Uzman erbaşları ilgilendiren kanun teklifinin ilk 8 maddesi TBMM'de kabul edildi. Maddeler için uzman erbaşların emeklilik yaş haddi ile ilgili değişiklikler de oldu. Haberi alan uzman erbaşlar da "Uzman erbaşlar kaç yaşında emekli olacak? diye sormaya başladı. Uzman erbaşlar ne zaman emekli olacak? Yaş Uzman erbaşların haddi uzatıldı mı? Teklife göre, Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi 52'den 55'e yükseltildi. Duruma göre  uzman erbaşlar 60 yaşına kadar orduya alınabilecek.

Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında görevli personelin tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin şekilde yararlanılması, özlük haklarının iyileştirilmesi gibi düzenlemeleri içeren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan 8 maddesi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Uzman erbaşlar kaç yaşında, ne zaman emekli olacak?

Uzman erbaşlar kanun teklifini duyunca Uzman erbaşlar kaç yaşında, ne zaman emekli olacak? diye sormaya başladı. Kanun teklifine göre Tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin şekilde yararlanılması amacıyla uzman erbaşların emeklilik yaş haddi 55 yaş olacak.

Uzman erbaşların yaş haddi uzatıldı mı?

Seferin gereği olarak lüzum görülmesi ve sağlık durumlarının elverişli olması halinde uzman erbaşlar, 60 yaşına kadar en gençlerinden başlanarak orduya alınabilecek.

Haber Ara