Dolar

32,3388

Euro

35,1210

Altın

2.241,46

Bist

8.879,16

Uzman Çavuşlara beylik silahını devlet mi veriyor? Uzman çavuşların özlük hakları kanunu teklifi kabul edildi mi?

Uzman çavuşların özlük haklarını iyileştirmeye ilişkin düzenleme AK Parti grubu tarafından Meclise sunuldu. Milyonlarca uzman çavuş, yeni bir düzenlemenin gelmesini bekliyor. Söz konusu düzenlemenin içerisinde yer alan en dikkat çekici madde beylik tabancası ile ilgili olandı. Şimdiye kadar uzman çavuşların kendi imkanlarıyla aldığı beylik silahlarının, devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirten madde, haklı bulundu. Peki ama bu kanun teklifi kabul edildi mi? Devlet uzman çavuşlara beylik silahı verecek mi?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-28 13:49:33

Uzman Çavuşlara beylik silahını devlet mi veriyor? Uzman çavuşların özlük hakları kanunu teklifi kabul edildi mi?

Uzman çavuşların özlük haklarını iyileştirmeye ilişkin düzenleme AK Parti grubu tarafından Meclis'e sunuldu. Beş maddelik yeni düzenlemede yer alan "beylik silahı" temini dikkat çekti. Peki ama kanun teklifi kabul edildi mi?

Özlük haklarını iyileştirmeye ilişkin düzenlemede yer alan dördüncü maddede beylik silahıyla ilgili. Yeni düzenlemeye göre uzman çavuşların beylik silahını devlet verecek. Uzman çavuşlar şimdiye kadar taşıdıkları silahı kendi paralarıyla satın alıyorlardı. Bundan sonra devlet her bir uzman çavuş için beylik silahı temin edecek. 

Uzman çavuşların özlük haklarını iyileştirmeye ilişkin düzenlemenin diğer maddeleri

- Uzman çavuşların emeklilik yaş hadleri 55 oluyor.

- Bedelsiz beylik silahı, devlet tarafından verilecek.

- 40 yaş üzeri personel kadrolu olarak görevlendirilecek.

- Emekli askerler Milli Savunma Üniversitelerinde ders verebilecek.

Detaylar geliyor...

Haber Ara