Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Uyanış Büyük Selçuklu' için geri sayım başladı

Fragmanının yayınlandığı günden bu yana büyük bir merak konusu olan ' Uyanış Büyük Selçuklu' dizisi seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor. İşte diziyle ilgili merak edilenler ve tüm ayrıntılar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-09 20:38:18

'Uyanış Büyük Selçuklu' için geri sayım başladı

İddialı yapımlarıyla dikkati çeken TRT yeni bir yapıma daha imza attı... "Uyanış Büyük Selçuklu" dizisi, ilk tanıtım fragmanıyla birlikte yoğun ilgi görmeye başladı. Çekimlerine geçtiğimiz haftalarda başlanan dizinin Twitter'dan yayınlanan fragmanında çarpıcı sahnelere yer verilmişti. Sinema ve diziseverler ekranlara yansıyan tanıtımın ardından başta sosyal medya olmak üzere yapım hakkında yoğun bir araştırmaya başladılar. Büyük prodüksiyonlu bir dönem dizisi olan yapım, oyuncuları, kostümleri, tarihsel mekanları ve hikayesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi şimdiden başarmış görünüyor.

TARİHİ DİZİLERDE TRT FARKIYLA...

Daha öncesinden hafızalara kazınan ve seyirciyi ekrana kilitleyen TRT 1 kanalında ekranlara gelip izlenme rekorları kıran, Ertuğrul Gazi' nin hayatını anlatan Diriliş Ertuğrul, Osmanlı Polisiyesini anlatan Filinta, 16 Mart 1920 ile 23 Nisan 1920 arasındaki 6 haftalık süreci anlatan Ya İstiklal Ya Ölüm ve Payitaht Abdülhamid adlı dizilere yeni bir tarih dizisi daha eklenmiş olacak.

YÖNETMEN KİM VE NE ZAMAN EKRANA GELİYOR?

Yeni dönem projesi olan dizi, kostümler, oyuncu seçimleri, hikayesi ve dizinin geçtiği zamanın atmosferini yakalamakta çok başarılı adımlar attı. III. Sultan Melikşah' ı konu alacak olan dizinin mistik atmosferi de ekranlara kilitleyecek görünüyor. Dizi TRT 1 izleyicilerine ise adeta gün saydırmakta. Melikşah rolünde ise Buğra Gürsoy' un performansını izleyeceğiz. Dizide Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısı, siyasi olayları, taht savaşları ve savaşları görsel şovlarla konu alınacak. Yönetmenliğini Emre Konuk'un yaptığı dev bütçeli dizide Arnavut oyuncu Nik Xhelilaj da yer alacak.

KADRODA KİMLER YAR ALIYOR?

Fragmanı ile büyük beğeni toplayan Uyanış Büyük Selçuklu kadrosunda Buğra Gülsoy,Büşra Gülsoy, Gürkan Uygun,Ekin Koç, Hatice Şendil, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür,Sevda Erginci,İlkez Kizmaz,Cemal Toktaş, Osman Sonant,gibi önemli isimler boy gösterecek. Büyük Selçuklu Devleti'nin kuruluşunu anlatacak olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, TRT 1 ekranlarında izleyicisiyle buluşmak için gün sayıyor....

NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin başlangıç tarihi ve ilk fragman duyurusunu yapan TRT, diziyi "Kılıcın parlattığı, kalemin aydınlattığı bir çağın öyküsü" ifadeleriyle tanıttı. Dizide Büyük Selçuklu Devleti'nin kuruluşu anlatılacak. Dizinin özellikle muhteşem bir atmosfere sahip olan Haçlılar ile yapılan savaş sahneleri merak ediliyor
III. Sultan Melikşah' ı konu alacak Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, 28 Eylül 2020 tarihinde ekranlarda olacak.

KİMLER HANGİ ROLDE OLACAK?

Buğra Gülsoy: Sultan Meliksah

Buğra Gülsoy dizide 1055 1092 yılları arasında Büyük Selçuklu devletinin hükümdarlığını yapan, Sultan Alpaslan'ın oğlu olan Sultan Melikşah'ı canlandıracak.

 Ekin Koç: Ahmed Sencer

İsmini yine bir tarih dizisi olan Muhteşem Yüzyıl: Kösem ile duyuran Ekin Koç Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Melikşah'ın oğlu Ahmed Sencer rolüyle karşımıza çıkacak.

Gürkan Uygun: Hasan Sabbah
Gürkan Uygun Nizârî-İsmaili Devleti'nin ve Haşhaşî fedai grubunun kurucusu Hasan Sabbah rolünü üstlenecek.

Leyla Lydia Tugutlu: Elçin
Turna Hatun'un en büyük rakibi olan ve bir şekilde saraya girmeyi başarıp Ahmed Sencer'i kendisine aşık edecek olan Elçin Hatun'u canlandıracak.

Mehmet Özgür: Nizamulmulk
Melikşah'ın veziri olan, Siyâsetnâme adlı kitabın yazarı olan Fars devlet adamı ve siyaset bilimci Nizamülmülk'e hayat verecek.

Sevda Erginci: Turna
Sevda Erginci dizide Ahmed Sencer'in önce sevgilisi sonra da eşi olacak Turna Hatun'u canlandıracak.

Ilker Kızmaz: Arslantas
Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde Mustafa Kemal'i canlandıran oyuncu, Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Melikşah'un en büyük komutanlarından biri olan Arslantaş'ı canlandıracak.

Cemal Toktas: Imam Gazali
Cemal Toktaş'ı Büyük Selçuklu Devleti devrinin İslâm âlimi, filozofu, mutasavvıfı ve müderrisi İmam Gazali rolüyle izleyeceğiz.

Hatice Sendil: Terken Hatun
Melikşah'ın eşi Terken Hatun'u canlandıracak. Terken Hatun veya Celâliye Hatun aynı zamanda I. Mahmud'un annesidir, Batı Karahanlıların kurucusu İbrahim Tamgaç Han'ın kızıdır.

Osman Sonant: Andreas
Daha önce 'Ya İstiklal Ya Ölüm' dizisinde Ali Fuat Paşa'yı canlandıran başarılı oyuncu bu dizide iseSelçuklu Devleti'nin içine sızan ve önemli kademelerde görev yapman bir ajan olan Andreas karakteriyle karşımıza çıkacak.

Murat Garipağaoğlu: Fâtımîler Lideri

NEREDE ÇEKİLİYOR?

Uyanış Büyük Selçuklu sezon dizisinin çekimleri, Sakarya, İstanbul ve Kocaeli bölgelerinde çekiliyor. Dizi setlerinde koronavirüs pandemisi sebebiyle sğkğ önlemler alınıyor. Sette çalışmayanlar dışında hiçkimse içeriye alınmıyor.Sette çalışanlar ise öncelikle korona testini yaptırıyor ve sonuç negatif çıktığında sette görev alabiliyor.

MÜZİKLERDE KİMİN İMZASI VAR?

Akli Film bünyesinde TRT'ye özel hazırlanan dizinin müziklerini usta isim Gökhan Kırdar ile dünyaca ünlü müzik grubu Hassak gerçekleştirecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber Ara