Dolar

32,5405

Euro

34,9942

Altın

2.434,57

Bist

9.769,41

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde beklenen an yaklaşıyor!

Son yıllarda tarihi dönem dizileri ile öne çıkan ve geniş bir izleyici kitlesine kavuşan TRT1 yeni sezonda çok ses getirecek yapımlarla izleyici karşısına çıkıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-27 10:28:21

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde beklenen an yaklaşıyor!

Yine bir tarihi dönem dizisi olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi hem konusu hem de oyuncu kadrosu ile merak uyandırıyor. Birçok önemli oyuncunun yer aldığı dizi tarihin tozlu yapraklarına merak saran birçok izleyiciye hitap edecek tarzdadır. Dizide bahsi geçen tarihi karakterleri ve olayları en canlı şekilde izleme olanağı sunan dizler arasındadır.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisinin Merak Uyandıran Konusu

Yeni sezonda şimdiden başarılı yapımlar arasında gösterilmeye başlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi konusu birçok izleyici tarafından merak ediliyor. Merakla beklenen dizide konunun ana hatları Büyük Selçuklu Devleti'nin 3. Sultanı olan Sultan Melikşah'ın hayatı çerçevesinde olacak. Son derece yüksek kalitede bir görselliği olan dizi ilerleyen günlerde ekranlarda izleyici ile buluşacak. Melikşah Dönemine ışık tutacak olan yapımda, o dönemde yaşanmış savaşlar, siyasi entrikalar ve sosyal yaşam en açık şekilde izleyiciyle buluşturulacaktır.

Dizide Melikşah dışında öne çıkan karakterler arasında Hasan Sabbah, Vezir Nizamülmülk, Melikşah'ın karısı Terken Hatun gibi önemli tarihi isimler de bulunuyor. Dönemin yalnızca siyasi olaylarında dizide yer verilmeyecek. Aynı zamanda Ömer Hayyam ve İmam Gazali gibi ilim insanlarının da yaptığı birçok bilimsel çalışma da izleyiciye sunulacak konular arasındadır. Melikşah'ın annesi, eşi ve diğer önemli siyasilerin devlet üzerinde etkili olabilmek için çevrilen entrikalar konu edilecek.

Büyük Selçuklu dizisinde özellikle kullanılan tüm kıyafetler, savaş aletleri ve diğer tüm nesneler dönemi en iyi şekilde yansıtıyor. Savaş sahnelerinin birebir o döneme uygun şekilde çekilmiş olması da dizide merak uyandıran önemli konular arasındadır. Oyuncu kadrosu ise dizide canlandırılacak olan karakterlere en uygun şekilde seçilmiştir.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisinin Oyuncu Kadrosu ve Karakterler

Merak edilen konulardan diğeri de Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları oluyor. Dizide her karakter için oldukça başarılı oyuncular rol alıyor. Oyuncu kadrosu içerisinde Sevda Erginci, Leyla Lydia Tuğutlu, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil gibi isimler yer alıyor. Bu isimlere ek olarak Mehmet Özgür, Ekin Koç, Gürkan Uygun, Cemal Toktas ve Osman Sonant gibi isimleri de görmek mümkündür.

Önemli yapımlar arasında yer alması beklenen dizinin, hem oyuncuları hem de kostümleri oldukça merak uyandırıyor. Dizide hayat verilen önemli karakterler ise şu şekilde sıralanabilir:

•Melikşah- Buğra Gülsoy

Büyük Selçuklu Devleti'nin Sultanı olan Melikşah'ı canlandıracak başarılı oyuncu Buğra Gülsoy'dur. Melikşah'ı tüm karakter özellikleri ile oynayacak olan başarılı oyuncu, birçok film ve dizide rol almış başarılı sanatçılar arasındadır. Aynı zamanda tiyatro oyunlarında da isminden bahsettirmiştir.

•Terken Hatun- Hatice Şendil

Tarihte Celaliye Hatun olarak da bilinen Terken Hatun, Sultan Melikşah'ın karısıdır. Aynı zamanda I. Mahmud'un da validesidir. Dizide bu karaktere hayat verecek olan başarılı sanatçı ise Hatice Şendil'dir.

•Ahmet Sencer- Ekin Koç

1118- 1157 yılları arasında Büyük Selçuklu Devleti'nin sultanı olarak tarihe ismini yazdırmıştır. Role layık görülen sanatçı ise Ekin Koç'tur.

•Hasan Sabbah- Gürkan Uygun

Büyük Selçuklu Dönemi'nin en büyük sorunlarından biri olan ve Haşhaşiler tarikatının da kurucusu olan Hasan Sabbah rolüne Gürkan Uygun seçilmiştir. Gürkan Uygun birçok başarılı yapımda oyunculuğu ile izleyici kitlesinin takdirini kazanmış oyunculardandır.

•İmam Gazali- Cemal Toktaş

Dönemin ilim insanlarından biri olan İmam Gazali de yine önemli karakterler arasında yer alıyor. Bu önemli karaktere hayat veren oyuncu Cemal Toktaş'tır.

•Vezir Nizamülmülk- Mehmet Özgür

Büyük Selçuklu Sultanı Melikşah'ın sağ kolu ve Hasan Sabbah'ın baş düşmanlarından olan Vezir Nizamülmülk'ü canlandıran kişi ise Mehmet Özgür'dür.

Bu karakterler dışında öne çıkan birçok oyuncu ve karakter bulunuyor. Dizinin merak edilen en güzel yanı ise karakterlere hayat veren oyuncuların performansı oluyor. Her ne kadar farklı dizilerde beğenilerek izlenseler de Uyanış Büyük Selçuklu gibi önemli ve tarihi bir yapımda ne şekilde bir oyunculuk sergileyecekleri merak konusudur.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizi Yayın Tarihi

Merak edilen yeni yapımlardan olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ne zaman sorusu şimdiden birçok izleyici tarafından sorulan sorulardandır. Dizi ilk fragmanı isimsiz olarak yayınlanmıştı. Bu da dizinin merak edilen bir başka konusu olmuştur.

Bir sonraki fragmanda ise Uyanış Büyük Selçuklu ismi de izleyiciye duyurulmuş oldu. Bu bilgi ile birlikte aynı zamanda dizinin yayın tarihi de duyuruldu. Dizinin ilk bölümü 28 Eylül Pazartesi akşamında TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşacak. Konusu ve oyuncuların performansı ile oldukça merak edilen dizinin fragmanları ise dizi hakkında az çok fikir veriyor.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisi Nerede Çekiliyor?

Diziye dair merak edilen bir diğer soru ise Uyanış Büyük Selçuklu Dizisi nerede çekiliyor sorusudur. Tüm dizilerin yeni sezonlarının başladığı Eylül ayında izleyici ile buluşacak olan yapım, Sakarya, İstanbul ve Kocaeli çevresinde çekiliyor. Son aylarda yayılan ve birçok can alan Corona virüsü nedeni ile bazı sahnelerin çekiminde oyuncular bir hayli zorlanıyor. Sette birçok önem alınması da dizinin çekimlerini etkileyen faktörlerden biridir. Ancak dizi ilk fragman yayınlandığında birçok kişinin ilgisini çekmiş ve yayın gününün merakla beklenmesini sağlamıştır. Oyuncuların ustalığı, tarihin etkileyici karakterleri ile birleşince ortaya çıkacak senaryo bir hayli ilginç olacak gibi duruyor.

Haber Ara