Dolar

32,4956

Euro

34,5602

Altın

2.497,44

Bist

9.548,09

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ile yeni sezon hızlı başlıyor!

TRT1’in birçok başarılı tarihi yapımından sonra yeni sezonda yeni bir dizi daha izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-27 08:26:55

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ile yeni sezon hızlı başlıyor!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi son günlerin en merakla beklenen dizileri arasında yer alıyor. Savaş sahnelerinin gerçekçi görüntüleri izleyicide oldukça heyecan dalgası yarattı. Rakiplerini geride bırakılacağı düşünülen dizinin hem çekildiği tarihi dönem hem oyuncular hem de hayat verilen karakterler oldukça başarılı olarak bulundu.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisinde Neler Olacak?

Çok merak edilen dizilerden olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi konusu bakımından oldukça kaliteli senaryolardan birine sahiptir. Dönemin siyaset, sanat ve bilim dünyasına oldukça geniş bir çerçeveden yaklaşıyor. Kostümleri ve kullanılan savaş araç gereçleri ile bu dönemi en iyi şekilde yansıtması amaçlanıyor. Merak edilen dizinin konusunda ise genel olarak Melikşah, saray ve siyasi olaylara ağırlık verilecek.

Bunlarla birlikte önemli tarihi karakterler arasında hayat bulacak olanlar arasında Melikşah, eşi Terken Hatun, Vezir Nizamülmülk, İmam Gazali, Ömer Hayyam, Hasan Sabbah gibi karakterler yer alıyor. Her bir karakteri canlandıracak olan oyuncular ise titizlikle belirlenmiştir.

Büyük Selçuklu döneminde yaşanmış savaşları, siyasi entrikaları, bilimsel gelişmeleri, sanatsal faaliyetleri, saray ve sosyal hayatı tüm detayları ile izleyiciye sunmaya hazırlanan bir dizidir. Tarihsel gerçeklere bağlı kalınmaya özen gösterilmesi de önem verilen konulardan biridir.

Türk Televizyon Tarihinin En Uzun Savaş Sahnesi

Türk televizyon tarihinde çekilmiş olan en uzun savaş sahnesine yer veren dizi, önemli birçok tarihi sahnesi ile izleyiciye sunulacak. Önemli karakterlere başarılı oyuncuların hayat vermesi dizinin en dikkati çeken yönlerinden biridir.

Dizide önemli ayrıntılardan birisi de savaş sahnelerinde kullanılan tüm atlar için Kazakistan'dan özel bir ekip getirilmiş olmasıdır. Oyunculara bu ekip tarafından özel eğitimler verilmiş ve her sahne için büyük bir titizlik gösterilmiştir. Dizinin savaş sahnesinin hazırlığı ise 60 gün sürmüştür. 8 günde çekilen tek sahne bugüne kadar en uzun sahnesi olmuştur. Bu sahnede 100 tane atlı, 400 tane de yardımcı oyuncu rol almıştır.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisinde Kimler Var?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları arasında oldukça başarılı isimler yer alıyor. Bu isimler arasında Buğra Gülsoy, Melikşah rolü ile başrolde yer alıyor. Bunun yanında Gürkan Uygun, Cemal Toktaş, Hatice Şendil, Leyla Lydia Tuğutlu gibi isimler de önemli oyuncular arasındadır. Her oyuncu hayat verdiği karakteri en iyi şekilde oynayabilmek için aylarca süren bir hazırlık sürecinden geçmiştir. Oyuncuların dizide hayat verdiği karakterler ise şu şekildedir:

•Buğra Gülsoy ile Sultan Melikşah

Uzun yıllar oyunculuğu ile önemli bir yer edinen Buğra Gülsoy bu sefer önemli bir tarihi sima olarak ekranlara geliyor. 1055- 1092 dönemlerinde önemli bir imparatorluğun sultanı olan Sultan Melikşah'ı canlandıracak

•Hatice Şendil ile Terken Hatun

Sultan Melikşah'ın eşi Terken Hatun'u ise Hatice Şendil oynayacak. Terken Hatun aynı zamanda I. Mahmud'un da annesidir ve Batı Karahanlılar Devletini kuran İbrahim Tamgaç Han'ın kızıdır. Dizinin en güçlü kadın karakterleri arasında yer alıyor.

•Ekin Koç ile Ahmed Sencer

Daha önce birçok tarihi dizide adını duyuran Ekin Koç bu sefer Sultan Melikşah'ın oğlu olan Ahmed Sencer olarak ekranlara çıkacak.

•Leyla Lydia Tuğutlu ile Elçin

Dizinin önemli kadın rollerinden biri ise Leyla Lydia Tuğutlu tarafından oynanıyor. Güzel oyuncu Turna Hatun'a rakip olarak dizide rol alıyor. Ahmed Sencer'in kalbini çalmak için önemli bir rol üstleniyor.

•Sevda Erginci ile Turna

Son dönemlerin hızla yükselen oyuncularından biri olan Sevda Erginci dizi de Ahmed Sencer'in sevdiği kadını daha sonra ise eşi olan kişiyi canlandıracak. Ancak dizide ki en büyük rakibi ise Elçin karakteri olacak.

•Mehmet Özür ile Nizamülmülk

Büyük Selçuklu döneminde oldukça önemli isimlerden biri olan ve devletin yükselişine siyasi başarıları ile katkılarda bulunan Vezir Nizamülmülk öne çıkan karakterlerden biridir. Bu karakteri ise usta oyuncu Mehmet Özgür canlandıracak. Fars devlet adamı hakkında dizi sayesinde önemli bilgiler edinmek de mümkün olacaktır.

•Gürkan Uygun ile Hasan Sabbah

Tarihte oldukça merak edilen tarikatlardan biri olan Haşhaşiler tarikatı da dizide bolca işlenecek konular arasındadır. Haşhaşiler tarikatını kuran Hasan Sabbah ve faaliyetleri de oldukça merakla bekleniyor. Bu önemli karaktere hayat verecek başarılı oyuncu ise Gürkan Uygun'dur.

•Cemal Toktaş ile İmam Gazali

Dönemin önemli bilim insanlarından biri olan İmam Gazali ise Cemal Toktaş tarafından canlandırılıyor. Dizide İmam Gazali ve çalışmalarına oldukça fazla değinilecek gibi duruyor.

•İlker Kızmaz ile Arslantaş

Dizinin önemli erkek oyuncularından birisi de İlker Kızmaz'dır. Melikşah'ın önemli komutanlarından biri olan Aslantaş karakterini oynuyor.

•Osman Sonant ile Andreas

Daha önce de tarihi dizilerde görülmeye alışık olunan isimlerden birisi de Osman Sonant'tır. Bu dizide devletin içinde bir ajan olan Andreas rolü ile ekranlarda olacak.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisinin Yayınlanma Tarihi

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ne zaman sorusu ilk fragman yayınlanan yayınlanmaz cevabı aranan sorulardan biri olmuştur. Dizi çok yakın bir tarihte yani 28 Eylül Pazartesi akşamı ekranlarda olacak. TRT1'den izlenebilecek olan dizinin şimdiye kadar birkaç fragmanı yayınlanmıştır.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisinin Seti Nerede?

Diziye dair cevabı merak edilen sorulardan birisi de Uyanış Büyük Selçuklu dizisi nerede çekiliyor sorusudur. Bu önemli yapım Kocaeli, İstanbul ve Sakarya çevresinde çekiliyor.

Haber Ara