Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

‘Uyanış: Büyük Selçuklu'da haçlılardan beklenmedik baskın! Tapar kurtulabilecek mi?

TRT 1’in zirvedeki dizisi, ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun ekranlara gelen bölümünde final sahnesi soluksuz bıraktı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-17 11:43:03

‘Uyanış: Büyük Selçuklu'da haçlılardan beklenmedik baskın! Tapar kurtulabilecek mi?

Selçuklular, Kont Albert'la yaptıkları işbirliği sonrası Haçlıları bozguna uğratarak onlardan çelik ve yayları ele geçirebildiler. Sefer hazırlıkları için hemen bir imalathane kurduran Melikşah, bunun başına oğlu Tapar'ın geçmesini istedi. Ancak geçtiğimiz bölüm saraya gelip akıllara kocaman bir soru işareti sokarak ortalığı karıştıran Tekiş, baba ile oğlun arasını açtı. Annesi Başulu Hatun'un yaşadığından şüphelenen Tapar'ın gizlice onun mezarını açtırdığı bilgisini öğrenen Melikşah öfkeden deliye döndü. Bunun üzerine Melikşah ile Tapar arasında geçen tartışma sonucu Melikşah'ın imalathaneyi terk etmesi sürpriz bir baskına yol açtı. Haçlıların imalathaneyi harap edip çelik ve yayları geri almak üzere harekete geçtikleri bölümde Tapar, çok derin yaralar aldı. Tam bu sırada imalathaneye yetişen Melikşah, oğlunu kanlar içinde bularak büyük bir acı yaşadı. Nefeslerin tutulduğu final sahnesi izleyicileri de “Tapar kurtulabilecek mi?” sorusuyla baş başa bıraktı.

Sabbah, ne pahasına olursa olsun Şelemzar'ı ele geçirmeyi kafasına koydu. Bunun için Faysal ve Livya harekete geçerek Şelemzar halkının Turna Hatun'a karşı cephe almasını sağladı. Ancak Faysal, Turna'nın tahmininden de çok daha güçlü ve çetin biri olduğunu fark etti. Turna'ya kurduğu tuzağa kendi düşerek ona altın ödemek zorunda kalan Faysal, Erbatur'u ona kışkırtarak Erbatur ve de askerlerin köşkü basmasını sağladı. Turna ve Başulu Hatun, onlarla savaşırken Sencer de tam vaktinde yetişerek hem Erbatur'u hem de askerleri öldürdü.

‘Uyanış: Büyük Selçuklu', dün akşam yayınlanan heyecan dolu bölümüyle zirvedeki yerini korudu. AB'de 11.84; ABC1'de 11.65; TOTAL'de 10.27 reyting alan dizi, sosyal medya mecrası Twitter'da ise uzun süre TT listesinde kaldı.

 ‘Uyanış: Büyük Selçuklu'nun yeni bölümü 22 Şubat Pazartesi akşamı saat 20:00'da TRT 1'de ekranlara gelecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara