Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Üsküdar'daki silahlı saldırıya dava

Üsküdar'da servis minibüsüne düzenlenen silahlı saldırıda eşini öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan şüpheli hakkında 'eşi kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-31 13:21:46

Üsküdar'daki silahlı saldırıya dava
Üsküdar'da servis minibüsüne düzenlenen silahlı saldırıda eşini öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan şüpheli hakkında "eşi kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 27 Kasım 2017'de Yılmaz Aykan'ın Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Fildişi Sokak üzerinde Mehmet Yılmaztürk'ün şoförlüğünü yaptığı servis aracı içinde ruhsatsız tabanca ile birden fazla ateş etmesi sonucu eşi Asiye Aykan'ın hayatını kaybettiği, Yılmaztürk'ün de yaralandığı anlatıldı.

İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğünün raporuna göre Yılmazürk'ün olayda hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığının belirtildiği aktarılan iddianamede, İstanbul Morg İhtisas Dairesinin raporuna göre Asiye Aykan'ın ise ateşli silah yaralanmasına bağlı hayatını kaybettiği belirtildi.

İddianamede, yaralanan Yılmaztürk'ün ifadesinde, olay günü daha önceden yanında çalışan Asiye Aykan ve eşi Yılmaz Aykan'ın kendisi ile görüşmek amacıyla buluşmak istediklerini, kendisinin servis aracı olarak çalıştırdığı araca Asiye Aykan ile Yılmaz Aykan'ın birlikte bindiklerini, şüphelinin birden bire kafasına silah dayadığını, eliyle silaha müdahale edip kaçmaya çalıştığı sırada silahı göğsüne doğrulttuğu ve ateş ettiğini, araçtan atladığını ve olay sonrasını hatırlamadığı, ayrıca kesinlikle Asiye Aykan ile arasında ilişki olmadığını belirterek şikayetçi olduğu anlatıldı.

Şüpheli Yılmaz Aykan'ın olaydan sonra evinde yakalandığı bilgisi verilen iddianamede, suçta kullandığı tabancanın da ele geçirildiği, şüphelinin ilk görüşmede olayın namus meselesi olup, eşini ve şikayetçiyi kendisinin vurduğunu kabul ettiği kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Yılmaz Aykan'ın "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yine aynı kasıtla eşi ile ilişkisi olduğunu düşündüğü Mehmet Yılmaztürk'ü de "öldürmeye teşebbüs ettiği" gerekçesiyle 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianame, gönderildiği Anadolu Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Şüpheli Yılmaz Aykan'ın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Haber Ara