Dolar

32,6958

Euro

34,9101

Altın

2.506,68

Bist

9.524,59

USAP Başkanı Aydemir'den sanat kurumlarına telin çağrısı

Uluslararası Sanat Platformu (USAP) Derneği Başkanı Dr. Bünyamin Aydemir, 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişimini en sert şekilde kınadıklarını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-18 10:44:35

USAP Başkanı Aydemir'den sanat kurumlarına telin çağrısı
Uluslararası Sanat Platformu (USAP) Derneği Başkanı Dr. Bünyamin Aydemir, 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişimini en sert şekilde kınadıklarını belirtti.

Sanat Platformu olarak Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış olan paralel yapı unsurlarının rol aldığı kalkışmayı alçakça bulan Platform Başkanı Dr. Aydemir, "Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen bu hain teşebbüs şanlı Türk ordusuna mal edilemez" dedi.

Devleti terör örgütüne teslim etme girişimi

Söz konusu darbe teşebbüsünün ülkenin huzuruna, istikrar, güven ve özgürlük ortamına saldırı niteliği taşıdığını ve milli iradeyi alt etmeye yönelik haince bir hamle olduğunu dile getiren USAP Başkanı Dr. Bünyamin Aydemir, "Bu hainliğin adı millete diz çöktürtme, devleti bir terör örgütüne teslim etme girişimidir. Bu hainlik, dünya siyaset tarihinde benzerine rastlanamayacak kadar alçakça bir sofistike kurgudur. Platform olarak milletimizle birlikte, bu hain kurgunun, bu alçakça projenin karşısında dimdik durduğumuzu buradan ilan ediyorum" dedi.

Sanatçılara ve sanat kurumlarına çağrı

Darbe girişiminin duyulduğu ilk dakikalardan itibaren meydanlara indiklerini ve Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi nezdinde tüm seçilmişlere her türlü desteği her koşulda vermeye devam ettiklerini ifade eden Aydemir, ülke genelindeki tüm sanatçıları da cuntayı telin etmeye ve protestolarda bulunmaya davet etti.

"Tarih yargılayacaktır"

Platform Başkanı Dr. Aydemir, sanatçının ve sanat kurumlarının asli görevinin zorbalıklara, silaha ve şiddete karşı mücadele etmek olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkedeki tüm resmi sanat kurumları, sanat örgütleri ve sanatçılar yaşanan darbe girişimine karşı sessiz kalmamalıdırlar. Şu saate kadar sanat camiamızdan ve kurumlardan güçlü bir irade beyanına rastlamadık, ne yazık ki. Bu büyük bir talihsizliktir. Buradan devletin tüm sanat kurumlarını, özel sanat örgütlerini ve sanatçı dostlarımızı bu yaşananlara karşı duyarlı olmaya ve gerekli tepkileri vermeye davet ediyorum. Bu sadece insanlık görevi değil, sanatın sanatçıya yüklediği onurlu bir duruştur. Yarın tarih bu duruşu sergileyenleri de sergilemeyenleri de hakkıyla değerlendirip yargılayacaktır."

Haber Ara