Dolar

32,4302

Euro

34,8313

Altın

2.481,07

Bist

9.530,47

Uşak'ta 'İstihdamda Milli seferberlik' kapsamında 20 kişiye daha iş imkanı

Uşak'ta sargı bezi ve tıbbi sağlık ürünleri üreten bir firma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında 20 stajyeri daha işbaşı yaptırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 15:06:29

Uşak'ta 'İstihdamda Milli seferberlik' kapsamında 20 kişiye daha iş imkanı
Uşak'ta sargı bezi ve tıbbi sağlık ürünleri üreten bir firma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında 20 stajyeri daha işbaşı yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programının başlangıcından bu yana geçen 50 günlük süreçte Uşak'ta bin kişiye istihdam sağlandığı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Valilik, İŞKUR ve SGK Uşak İl Müdürlüğünün öncülük ettiği proje ile hedefler oldukça yüksek tutuluyor.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Halil Ağaoğlu ve İŞKUR Uşak Müdürü İlhan Temel, işbaşı yapan 20 stajyerle ilgili protokol imzaladı. İmza töreninden sonra bir açıklama yapan Halil Ağaoğlu, "Uşak'ta toplumsal birlik ve beraberlik içerisinde bu projeyle birlikte istihdam alanında yeni imkânlar sağlayarak her alanda işsizlere iş imkanı kapılarını aralayarak, daha çok istihdam sağlayan daha çok üreten birlikte büyük hedeflere yürüyen toplum olma yolunda hep birlikte seferberliğe katılacağız.

İŞKUR İl Müdürlüğü ile yapılan ortaklaşa İşbaşı Eğitim programları uygulanmakta olup, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik ilanından sonra devam eden işbaşı eğitim programımızda 15 kursiyer bulunmakta iken, 20.02.2017 tarihinde 20 kişilik bir program açılarak 20 kursiyer daha işbaşı yapmıştır" ifadesini kullandı.

İŞKUR Uşak Müdürü İlhan Temel de protokol imza töreni sonrası yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:, "İlimiz Uşak'ta işsizlik oranı yüzde 4,1 oranında görünüyor. Bizler de İl Müdürlüğü ve çalışanları olarak, 2017 yılında bu aranı daha da aşağı çekmeyi ve ülke genelindeki işsizlik oranın tek haneli rakamlara düşmesinde katkıda bulunmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programının başlangıcından bu yana geçen 50 günlük süreçte ilimizde 250 kişiyi işbaşı eğitim programına aldık. Bu rakamı 2017 yılı bitmeden 2 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Yine bu 50 günlük süreçte özel sektörde bin işçimizin istihdam edilmesini sağladık. Uşak olarak devlet, işveren ve işçilerimizin işbirliği ve dayanışmasıyla istihdam konusunda çok iyi bir yere geldiğimizi gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Başta Sayın Halil Ağaoğlu olmak üzere İstihdam da Milli Seferberlik Projesine destek veren tüm işveren ve işçi arkadaşlarımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Haber Ara