Dolar

32,6011

Euro

34,8170

Altın

2.493,56

Bist

9.473,85

Uruguay

Uruguay, Güney Amerika Kıtası'nda yer alır. Başkenti Montevideo'dur.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 17:14:09

Uruguay

Uruguay, Güney Amerika Kıtası'nda yer alır. Başkenti Montevideo'dur.

RESMİ DİL İSPANYOLCA

Uruguay'ın sınır komşuları arasında Brezilya, Arjantin ve Atlas Okyanusu yer almaktadır. En kalabalık nüfusun yaşadığı yer başkenttir. Yüzölçümü olarak Güney Amerika Kıtasının Surinam ülkesinden sonra en küçük ikinci ülkesi olarak bilinmektedir. 2009 yılında yapılan nüfus tahminine göre 3.494.382 kişiyi barındırdığı gözlenmiştir. Yüzölçümü toplam 176,215 kilometrekaredir. Resmi dilleri İspanyolcadır.

EN YÜKSEK NOKTA CERRO MİRADOR

Kuzeyde bulunan yüksek kesimler haricinde yeşil ovalar ve küçük tepeler ile kaplıdır. En yüksek noktası ise 540 metre ile Cerro Mirador'dur. Ilıman bir iklime sahip olan Uruguay nisan ve mayıs aylarında yağış alır. Ülke topraklarının çoğu otlaklarla kaplı olurken ormanlık alanların yüzdesi oldukça düşüktür. Uruguay ülkesinin ekonomisi hayvancılık ile gelişmektedir. En çok tercih edilen sığır ve koyun olurken hayvanların etinden sütünden ve yünlerinden yararlanılır.

ULAŞIMDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN KARAYOLU

Verimli topraklarında yer aldığı bu ülkede tarım alanında da gelişmeler yapılmaktadır. Ürün çeşitliliğini sağlamak açısında birden fazla ürün ekerek, mahsul toplanır. Bunlar arasında en çok tercih edilen ürünler buğday, yulaf ve keten tohumudur. Küçük işletmeler halinde bulunan fabrikalar da mevcuttur. Kimya tesisleri ve elektrik malzemelerinin bulunduğu fabrikalar gelişmek için çaba göstermektedir. Ulaşım ağında tercih edilen genellikle kara yolları olurken demir yolu ve havaalanı da bölgede mevcuttur. 

Haber Ara