Dolar

32,4456

Euro

34,4518

Altın

2.488,67

Bist

9.679,80

Uruguay ile Venezuela arasında kara para aklama davası

Uruguay’da muhalefet, Devlet Başkanı Tabare Vazquez hükümeti ile Venezuela rejimi arasındaki kara para aklama iddiasıyla ilgili delilleri mahkemeye sundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-19 10:38:30

Uruguay ile Venezuela arasında kara para aklama davası

Uruguay'da Muhalif Ulusal Parti (PN) milletvekili Rodrigo Goni ile eski iktidar partisi Geniş Ön Cephe'nin (FA) eski milletvekili Gonzalo Mujica, Uruguaylı Bandes Bankası şubesi aracılığıyla ülkeye giren 50 milyon doların, Nicolas Maduro hükümeti ile bağlantılı kişilerden geldiğini açıkladı.

2017'DE AÇILAN DAVALAR GENİŞLETİLECEK

Rodrigo Goni ve Gonzalo Mujica, Uruguay hükümeti ile ilgili Mayıs 2017'de açılan davanın genişletilmesi için Montevideo Organize Suçla Mücadele Şubesi'ne giderek, yeni deliller sundu.

Sunulan delilde, Uruguay Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bankası'nın (Bandes), Montevideo şubesinde varsayılan mevduat artışlarının örnekleri yer aldı. Merkez Bankası'nın kayıtlarına göre, son bir yılda mevduat tutarı bir anda iki katına çıktı.

KARA PARA AKLAMA OPERASYONU

Goni, "50 milyon dolardan fazla menşeinin soruşturulması gereken para var. Bu para, Venezuelalı birikimlerin Uruguay'a yasal olmayan yollardan girmesi demek. Şüphesiz, Nicolas Maduro hükümeti ile bağlantısı olan insanlardan gelen paralar bunlar. Büyük bir kara para aklama operasyonunun parçası." diyerek çok önemli iddialarda bulunup, yargılama talebinde bulundu.

Haber Ara