Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

Üretimi Erken Durdurulmuş En Başarısız Otomobiller

İşte büyük umutlarla üretilmiş ancak piyasada tutunamadığı için iptal edilmiş otomobiller

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-28 11:24:24

Üretimi Erken Durdurulmuş En Başarısız Otomobiller

Her ne kadar belirtmek yersiz de olsa, hatırlatmak gerekir ki tüm otomotiv üreticileri günün sonunda kâr amaçlayarak modellerini tasarlar ve Pazar seçimini bu doğrultuda gerçekleştirirler. Birçok değişkene sahip bu piyasada tutunmak için sadece iyi bir otomobil değil aynı zamanda insanların ihtiyaç duyacağı otomobili üretmek önem taşır.
İşte büyük umutlarla üretilmiş ancak piyasada tutunamadığı için iptal edilmiş otomobiller
Aston Martin Cygnet
Toyota, Scion IQ modelinden türetilmiş araç global arenada Aston Martin adıyla ufak bir tasarım değişikliği hariç aynı şekilde satışa sunulmuştu. İç döşemesi Aston Martin standartlarında lüks deri, pahalı jantları ve genel tasarımıyla maalesef yeterince göz dolduramadı. Aston Martin bu aracın üretimini gerçekleştirirken hedefi markanın emisyon ve yakıt ekonomisi değerlerini iyileştirmekti. Aston 12.000 adet satmak isterken sadece 300 adet satabildi. Aracın küçük boyutu, güçsüz motoru ve fiyat etiketi sonunu getirmişti.
Ford Excursion
Amerika'da çok tutulmuş olan f150 üzerine inşa edilen Expedition başarısından başı dönmüş olan Ford, büyük her zaman iyidir diyerek SuperDuty şasi üzerine inşa ettiği SUV ile pazara giriş yaptı. Ford Excursion 2000 ve 2005 seneleri arasında üretildi. V8 ve v10 dizel olarak üretilen aracın ağırlığı 3.5 tonu buluyordu ve 5 tona yakın çekme kuvvetine sahipti. 6 metreye yakın olan aracın satış rakamları beklenilen gibi olmadı. Ford Excursion isminin patentini hala elinde tutuyor.
Nissan Cube
Japon Kei araçlardan esinlenmiş olan Cube, her ne kadar Tokyo sokaklarında cirit atacak gençler için pratik ve mantıklı bir seçim olsa da diğer pazarlarda fazla negatif ilgiye maruz kaldı. Dikkat çeken tasarımı, plastik ağırlıklı ve alışılmadı iç dizaynı kafa karıştırıyordu. Aracın motoru çok sesli, güçsüz ve başarısız olarak eleştiri oklarına maruz kaldı. İstediği
rakamlara ulaşamayan aracın satışı çoğu büyük pazarda hemen durduruldu.
Kia Mohave
Bazı pazalarda Borrego adıyla da satılan araç ağırlığı, verimsiz v6 ve v8 motorlarıyla cep yakıyordu. Kia'nın ürettiği en büyük araç olan Borrego merdiven şase konstrüksüyona sahip olmasına rağmen arazi severler arasında dahi ilgi göremedi. 3 Sıra koltuğa sahip araç 5 tona kadar çekebiliyordu. Tasarımı sıkıcı ve özelleştirme seçenekleri az olmasına ek yakıt fiyatlarının da yüksek olduğu dönemde sunulması aracın hikayesine son noktayı koydu.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara