Dolar

32,5524

Euro

34,8780

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

Ürdün Kralı 2. Abdullah’ı gözden düşürmek İçin 'Cehennem Planı’ hazırlamışlar'

Kuveyt gazetesi Al-Qabas, Ürdün Kralı II. Abdullah’a karşı hazırlanan tehlikeli bir planı ortaya çıkardı. Kral II. Abdullah’ı halkın gözünden düşürmek ve ülkeyi istikrarsızlaştırmak için hazırlanan ve ‘Cehennem Planı’ ismi verilen planın arkasındaki kişinin ise, Kral’ın teyzesinin kocası olduğu öğrenildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-20 17:07:39

Ürdün Kralı 2. Abdullah’ı gözden düşürmek İçin 'Cehennem Planı’ hazırlamışlar'

Son zamanlarda ABD ve İsrail'e karşı mesafeli davranan ve Trump'ın ‘Yüzyılın Anlaşması' planına karşı çıkan Ürdün Kralı II. Abdullah'a karşı, ‘Cehennem Planı' hazırlandığı ortaya çıkarıldı.

Kuveyt gazetesi Al-Qabas, Ürdün Kralı II. Abdullah'a yakın bir kişiyi terfi ettirerek Ürdün'ü istikrarsızlaştırmayı amaçlayan “tehlikeli” bir planı ortaya çıkardı.
Kuveyt gazetesi, Al-Wattan Voice'in Cuma günkü haberine göre, bu planın arkasında Kral'ın teyzesinin kocası, yolsuzlukla suçlanan bir işadamı ve eski istihbarat teşkilatı şefine sadık kıdemli bir güvenlik görevlisinin bulunduğu öne sürüldü. Bu kişilerin Ürdün'ün içinde ve dışında çok sayıda politikacı ve gazeteci ile ilişkisi olduğu sanılıyor.

‘CEHENNEM PLANI'NI
DEVREYE SOKACAKLARDI

Kuveyt gazetesine göre, Kral karşıtlarının uygulamaya geçirecekleri ve adını da ‘Cehennem Planı' koydukları planın en büyük hedefi, Kralı II. Abdullah'ı halkın gözünden düşürmek ve Ürdün'ü istikrarsızlaştırmak. Muhlafilerin uygulamaya koyacağı ‘Cehennem Planı; Kral'ın, hükümet başkanlarını seçme görevinin yanı sıra mevcut Başbakan Omar Al-Razzaz'ı görevden alacağı, milletvekillerinin kardeşlerinin dolgun maaşlarla devlet dairelerine yerleştireceği konusunda kasıtlı bir kampanya başlatılmasını içeriyor.
Cehennem Planı'nı hazırlayanlar, Ürdün'de eşi benzeri görülmemiş bir istikrarsızlık oluşturmak için, ülkenin önde gelen kabile üyelerini kışkırtarak, Kraliyet Sarayı önünde protesto düzenlemeleri için harekete geçireceklerdi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER REDDETTİ

Gazete, ‘Cehennem Planı'nı hazırlayanların ülkenin yasaklı Müslüman Kardeşler'den protestolara katılmalarını istediğini bildirdi, ancak grup reddetti.
Kral II. Abdullah, geçen salı günü, 2011'de Arap Baharı'nın başlamasından bu yana ilk kez Müslüman Kardeşler Milletvekilleri ile görüştüğü dikkat çekiyor.

TRUMP'IN ‘YÜZYILIN ANLAŞMASI
PLANINI' ELEŞTİRMİŞTİ

Ürdün Kralı II. Abdullah'ın son zamanlarda ABD ve İsrail'e karşı mesafeli dorduğu biliniyor. Trump'ın ‘Yüzyılın Anlaşması Planı'nı da eleştiren Kral II. Abdullah, planın Filistinlilere değil, İsrail'e hizmet ettiğini açıklamıştı. Ayrıca Suudi Arabistan, Mısır ve BAE gibi Körfez ülkelerinin politikalarından rahatsız olan Ürdün Kralı'ının Katar ve Türkiye ile olan yakınlaşması da gözden kaçmıyordu.

Haber Ara