Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Ürdün’den, ‘Yüzyılın Anlaşması’ itirafı

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, ABD Başkanı Trump tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen ‘Yüzyılın Anlaşması’ planının ayrıntıları hakkında, henüz bilgilerinin olmadığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-26 13:14:28

Ürdün’den, ‘Yüzyılın Anlaşması’ itirafı

Ürdün hükümeti, Trump tarafından önümüzdeki günlerde yayınlanacağı açıklanan, "Yüzyılın Anlaşması" olarak bilinen Filistinliler ve İsrailliler arasındaki ABD barış planının ayrıntılarını henüz görmediğini doğruladı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, dün Bilgi İşleri Bakanı Amjad Awda Al-Adayleh ve medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Amman'ın ‘Yüzyılın Anlaşması' hakkında, medyada yayınlanan haberlerin dışında herhangi bir bilgi almadığını itiraf etti. Bakan Safadi, tüm Avrupa ve Arap Dışişleri Bakanlarının da bu Amerikan barış planını henüz görmediklerini belirttiklerini söylediklerini aktardı.

Safadi, “Ürdün Kralı II. Abdullah, ABD, Avrupa ve Arap dünyası ile müzakerelerde Filistin meselesi konusunda sorumluluğunun bilincinde. Amman yönetimi, Ürdün'ün ilkelerini ve çıkarlarını koruyacak şekilde ‘Yüzyılın Anlaşması' ile ilgilenecek” dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi, Ürdün Krallığının ulusal güvenliğiyle ilgili temel problemlerinin "mülteci, Kudüs ve sınır meselesi" olduğunu belirtti ve ülkesinin Ürdün'ün çıkarlarına zarar verecek anlaşmaların uygulanmasının bir parçası olmayacağını söyledi.

Safadi, krallığın 1988'de alınan Batı Şeria ile idari ve yasal bağlardan kopma kararına geri dönme niyetinin iddialarını sadece temelsiz bir spekülasyon olarak değil, bu konunun "ne şimdi ne de" dile getirilmediğini vurguladı.

Ürdün Dışişleri Bakanı'nın açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Beyaz Saray'a salı günü gerçekleştireceği ziyaretten önce "Yüzyılın Anlaşması" planını açıklayacağını bildirmesinden sonra gelmesi dikkat çekici bulundu.

 

Haber Ara