Dolar

32,5670

Euro

34,7418

Altın

2.493,70

Bist

9.524,59

Ürdün'de İhvan'ın bölünmesi

İhvan'dan ayrılan bir grub, Ürdün Müslüman Kardeşler Derneği adı altında yeni bir oluşum kurmasının ardından, gözler iki grup arasındaki üstünlük yarışına çevrildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 11:54:06

Ürdün'de İhvan'ın bölünmesi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ürdün'de ikiye bölünen Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) gelecek seçimlerde izleyeceği tutum Ürdün'deki siyasi çevrelerin ilgi odağı oldu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İslami Hareketler uzmanı Hasan Ebu Heniyye, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan)" ülkedeki siyasi süreçte yer almaktan kaçmayı ve seçimi boykot etmeyi sürdürmesinin büyük bir hata olacağını vurguladı.

"Ürdün Müslüman Kardeşler Derneği'nin halkta tabanı yok"

İslami Hareketler uzmanı ve yazar Muhammed Ebu Rumman ise herhangi bir genel seçimde Ürdün Müslüman Kardeşler Derneği'nin iyi bir sonuç elde edeceğini tahmin etmediğini ve bu oluşumun halkta tabanı olmadığını dile getirdi.

Yermuk Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed eş-Şara da "Ürdün'deki tüm kesimlerin temsil edilebilmesi için İhvan'ın tüm seçimlere katılması gerekir" diye konuştu.

Ürdün'de İhvan

Ürdün İhvan'ı Şura Meclisi, 15 Şubat'ta, aralarında eski genel sekreter Abdulmecid Zuneybat'ın da bulunduğu 6 üyeyi, "Teşkilatın temel kurallarını ihlal ettikleri" gerekçesiyle ihraç etmiş, söz konusu grubun, "Teşkilat adına Ürdün makamlarından yeni ruhsat almak" üzere imza topladığı açıklanmıştı.

İhvan'dan ihraç edilen Zuneybat ve beraberindekiler, mart ayında başkent Amman'da düzenledikleri basın toplantısında, "Ürdün Müslüman Kardeşler Derneği" adıyla yeni bir "İhvan teşkilatı" kurduklarını bildirmişti.

Haber Ara