Dolar

32,3332

Euro

35,1699

Altın

2.245,40

Bist

8.718,11

Ürdün Başbakanı Rezzaz: 'Dünya ülkeleriyle dengeli ilişkileri Ürdün'ü baskılardan koruyor'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-19 21:20:34

Ürdün Başbakanı Rezzaz: 'Dünya ülkeleriyle dengeli ilişkileri Ürdün'ü baskılardan koruyor'
Ürdün Başbakanı Ömer er-Rezzaz, dünya ülkeleriyle kurdukları "dengeli ilişkilerin" ülkesini maruz kalabileceği baskılardan koruduğunu söyledi.

Göreve gelmesinden bu yana başbakanlık ofisinde düzenlediği ilk basın toplantısında Rezzaz, Kral 2. Abdullah'ın geçen yıllarda dünya ülkeleriyle ilişkiler ağı kurduğunu ancak Amman'ın siyasi ve ekonomik kararlarının bağımsız olduğunu vurguladı.

Kral 2. Abdullah'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ve Trump'ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ile görüşmelerine de değinen Rezzaz, bu görüşmelerde Ürdün'ün Kudüs, İslamın kutsallarının korunması ve İsrail-Filistin anlaşmazlığının barışçıl yollarla çözülmesi konularındaki kararlılığını vurguladığına işaret etti.

Ürdün'de tartışmalı gelir vergisi yasa tasarısına yönelik tepkiler neticesinde istifa eden başbakanın yerine görevlendirilen Ömer er-Rezzaz ve kabine üyeleri 14 Haziran'da yemin ederek göreve başlamıştı.

Ürdün'de bu yılın başından itibaren gelen zamlar ve Hani el-Mulki hükümetinin ekonomi politikaları sorunlara yol açmış, temel ihtiyaç maddelerindeki yüksek oranlı fiyat artışları vatandaşın tepkisini çekerken son olarak tartışmalı gelir vergisi yasa tasarısı geniş çaplı protestolara neden olmuştu.

Başbakan Hani el-Mulki, tartışmalı gelir vergisi yasa tasarısına karşı düzenlenen yoğun protestolarda okların hükümete çevrilmesi üzerine istifa etmiş, Kral Abdullah da Eğitim Bakanı Ömer er-Rezzaz'ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.


Haber Ara