Dolar

32,5647

Euro

34,7589

Altın

2.489,94

Bist

9.524,59

Ürdün Başbakanı Nusur:

Ürdün Başbakanı Nusur:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-03 17:54:30

Ürdün Başbakanı Nusur:
Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, ülke nüfusunun sığınmacılar ile birlikte 11 milyona ulaştığını söyledi.

Körfez (ülkeleri)-Ürdün Ekonomik Paylaşım Forumu'nun açılışında konuşan Nusur, ülkesinin yaklaşık 7 milyonluk nüfusun, 1 milyon 400 bin Suriyeli, 500 bin Iraklı, 35 bin Libyalı ve 2 milyon Filistinli sığınmacıyla birlikte 11 milyona ulaştığını belirterek, bu durumun ülke ekonomisine yük getirdiğine dikkati çekti.

Hükümetinin, yatırım için uygun ortamın oluşturulmasına yönelik adımlar attığını ifade eden Nusur, Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin geçen yıl Ürdün'de gerçekleştirdiği yatırımların toplam hacminin 40 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Ürdün'ün Filistin ve İsrail'le sınır olması açısından hassas bir konuma sahip olduğuna değinen Nusur, ülkesinin korunması ve desteklenmesinin bütün "ümmetin" görevi olduğunu savundu.

Komşu ülkelerdeki çok sayıda insanın gerginlikten kaçarak Ürdün'e sığınmasının, ekonomilerini zora soktuğunu ifade eden Nusur, "Ekonomik kalkınma için körfez ülkelerinin Ürdün'e yatırım yapmasını ümit ediyoruz" dedi.

Nusur, iş adamlarının körfez ülkelerine kolay gidebilmesi için Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduğu gibi Ürdün'e giriş vizesi verebilen özel ofislerin kurulması çağrısı yaptı.

Haber Ara