Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ürdün 8'inci Uluslararası Savaşçılar Yarışması

Ürdün 8'inci Uluslararası Savaşçılar Yarışması

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-02 16:12:58

Ürdün 8'inci Uluslararası Savaşçılar Yarışması
Ürdün'de farklı ülkelerden birliklerin, askeri alandaki maharetlerini sunacağı geleneksel 8'inci Uluslararası Savaşçılar Yarışması başladı.

Ürdün'ün başkenti Amman'daki Kral 2'nci Abdullah Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde, bu sene sekizincisi düzenlenen yarışma için 11 ülkeden 24 grup katıldı.

Yarışmaya katılan ülkelerin büyükelçileri ve üst düzey askeri isimlerin yer aldığı açılış töreninde, Ürdün ordu birlikleri, temsili baskın, terörle mücadele operasyonları ile helikopter gösterisi yaptı.

Katılımcı grupların, keskin nişancılarla müdahale, baskın, yasadışı kişilerin binalardan tahliyesi, sabit ve hareketli hedeflere isabet kabiliyeti, rehinelerin kurtarılması, yaralıların nakli gibi askeri tatbikatlar çerçevesinde maharetlerin sunulacağı yarışmanın 6 Mayıs'a kadar devam edeceği belirtildi.

Yarışmanın Genel Müdürü Müslim ez-Zevahira, bu seneki yarışmanın güçlü rekabetlere sahne olacağını ifade ederek, "Yarışma için tüm hazırlıklar eksiksiz şekilde tamamlandı. Jüri heyetinde, farklı ülke hakemlerinden oluşan ABD'li bir şirket yer alıyor. Bu seneki yarışmanın geçen senelere göre daha da iyi olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Yarışmaya farklı ülkelerden katılan gruplar, sundukları faaliyetlere göre puan alıyor. Sonuçların, 6 Mayıs'a kadar devam edecek yarışmanın kapanış töreninde açıklanacağı ifade edildi.

Haber Ara