Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Ünüvar çifti gençlerle buluştu

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve eşi Sare Ünüvar, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adana İl Temsilciliği'nin düzenlediği söyleşide, gençlerle hayata dair tecrübelerini paylaştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-27 12:15:07

Ünüvar çifti gençlerle buluştu
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve eşi Sare Ünüvar, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adana İl Temsilciliği'nin düzenlediği söyleşide, gençlerle hayata dair tecrübelerini paylaştı.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen toplantı, baştan sona soru-cevap şeklinde gerçekleşti. Gençler, Ünüvar çiftine, tanışmalarından evliliklerine, çocuklarını nasıl yetiştirdiklerinden çalışma hayatına kadar onlarca soru yöneltti. Milletvekili Necdet Ünüvar ve eşi Sare Ünüvar da gençlerden gelen tüm soruları içtenlikle yanıtladı.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, bir soru üzerine, insanların karşısına yaşamı boyunca çeşitli sıkıntıların, engellerin çıkabildiğini ifade ederek, gençlerden; asla vazgeçmemelerini, sıkıntıyı aşmak için gayret göstermelerini istedi.

Hayatta karşılaşılan sıkıntı ve engellerin, aslında insanlar için bir fırsat olduğunu kaydeden Ünüvar, "Kalp damarlarından biri tıkandığı zaman Cenab-ı Allah yan damarları açıyor ve yolunuz açılıyor. Kalp oradan sulanıyor, besleniyor ve sizi koruyor. Allah sizin karşınıza hangi alanda bir tıkanıklık vermişse o sizin için bir fırsattır. Hayattaki her sıkıntıyı böyle görmek lazım. Sıkıntı olunca biraz sabredeceksin. Sıkıntıyı aşmak için gayret edeceksin. Aştığın zaman da şükredeceksin ki Allah sana başka sıkıntılar olduğu zaman onları da aşma fırsatı versin" dedi.

"Ömrü sıkıntılarla geçen cumhurbaşkanımız güzel bir örnek"

Ömrü boyunca türlü sıkıntılar çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buna güzel bir örnek olduğunun altını çizen Ünüvar, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, şu an dünyanın en önemli liderlerinden birisi. Yüzde 52 oy ile cumhurbaşkanı seçilmiş, oy yüzdesi şu anda daha yüksek. Ancak, ömrü hep sıkıntılarla geçmiş. Gençlik kolları başkanıyken, il başkanıyken engellenmeye çalışılmış, belediye başkanı seçilmiş ve 5 yılı tamamlatmamışlar. Bir şiir okuduğu için göreve devam etmesi engellenmiş. Milletvekili adayı olmaya çalışmış önü kesilmiş. Sonra milletvekili olmuş, başbakan olmuş. Bu kez 'şu valiyi atayamazsın, şu bakanı atayamazsın' gibi türlü türlü engel çıkarmışlar. Anayasa Mahkemesi partisine kapatma davası açmış. Hem de iktidarda olan bir partiye. Değişik darbe teşebbüsleri olmuş. Sonuç? Sonuç ortada. 'Bu sıkıntı nereden benim başıma geldi, nereden karşıma çıktı' diye düşünmeden sıkıntıyı aşmaya gayret etmiş. Sabretmiş, sıkıntıyı aşmış ve sonra da şükretmiş."

"Varlığa da darlığa da şükretmek lazım"

Her sıkıntıdan bir güzellik çıkarılması gerektiğini ifade eden Ünüvar, "Hayata da böyle bakmak lazım. Lütuf gördüklerimizin de külfet gördüklerimizin de imtihan olduğunu görmemiz lazım. Allah bizi bazen varlıkla, bazen darlıkla imtihan ediyor. Varlığa da darlığa da şükretmek lazım. Hasbi olmak lazım. Her işi, insanlığı askıya almadan yapmak lazım" diye konuştu.

Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın eşi Sare Ünüvar ise yine gençlerden gelen bir sorusu üzerine, eşinin Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olduğu dönemden kalan bir anısını anlattı.

Eşinin çok yoğun bir müsteşarlık dönemi geçirdiğini aktaran Ünüvar, "Erzurum'dan Ankara'ya yeni gelmiştik. Çocuklar büyüme çağında, okulları değişmiş, Necdet Bey her gece 03.00 gibi eve geliyor. Küçük kızım babasını görmeye bakanlığa gidiyor, iş yoğunluğundan dolayı bazen oradan da göremeden geliyor. Böyle yoğun bir dönem geçirdik. Ancak ülkesi için yaptığı hizmetlerden dolayı da çok mutluyduk. Bu yüzden o sıkıntıları hiç hissetmedik" dedi ve şöyle devam etti:

"Bizim evimiz SSK hastanesinin karşısındaydı. Mutfağın penceresinden Etlik'teki SSK hastanesinin bahçesi görünüyordu. Hastanenin bahçesi her zaman araçlarla dolu olurdu. Bir gün Necdet Bey geldi, 'çok dua et, yarın SSK ile devlet hastanelerinin birleştirilmesi projesini hayata geçiriyoruz' dedi. Ertesi gün mutfakta çayı demlerken baktım SSK hastanesinin bahçesi bomboş. Hemen yanına gittim, 'sizin proje tutmuş' dedim. 'Nereden anladın' diye sordu. Her gün çok kalabalık olan SSK hastanesi bahçesinde kimsenin olmadığını söyledim. Çünkü herkes başka hastanelere gitmişti. Necdet Bey'in yoğun çalışma temposu sırasında böyle de bir anımız oldu."

"Güzellik merkeziyle aynı işi yapıyoruz"

Yoğun referandum mesaisi sırasında bir de güzellik merkezi açılışı yapan AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, açılışa katılanlardan, güzel hizmetlerin devamı için 16 Nisan'da güçlü bir destek istedi.

Güzellik denilince bir suretten, bir de siretten bahsedildiğini ifade eden Ünüvar, "Siret iç güzellik, suret ise dış güzellik demektir. Gönül arzu eder ki hem suretimiz hem siretimiz güzel olsun. Bunun için de çok çalışmamız lazım. Yani kalpten başlayarak bütün iç güzellikler için gayret etmemiz lazım. Suretimiz için de ayrıca çalışmak gerekiyor" dedi.

Açılışa davet edildiğinde, güzellik merkezi çalışanları ile aynı mesleği yaptıklarını düşündüğünü belirten Ünüvar, "Bizler ülkemizin güzelliği, şehrimizin, insanımızın daha güzel olması için çalışıyoruz. Daha güzel bir gelecek için çalışıyoruz. Bu güzellik merkezi de insanların güzel olması için çalışıyor. Meslektaş sayılabiliriz. Onlar da güzel işler yapsınlar, bizler de güzel işler yapalım. Ama tabii her güzel iş için çok çalışmak, çok gayret etmek gerekiyor. Sabırlı olmamız ve işe yüreğimizi koymamız gerekiyor" diye konuştu.

"Görevimiz insanların mutluluğunu artırmak"

İnsanların sıkıntıları olduğu zaman bu sıkıntıların katlanarak bitmesini, mutlu olduklarında da mutluluklarının katlanarak artmasını istediğini ifade eden Ünüvar, şunları kaydetti:

"Bizlerin görevi insanların mutluluğunu artırmak. Bizler de 10 yıldır milletvekili olarak bu ülke için hep güzellikler yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim güzel bir liderimiz var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ülke için çok güzel şeyler yaptı. İnşallah daha güzel şeyler yapacak. Bizler güzellikleri ne kadar artırırsak vatandaşımız bize o kadar destek verecek. Ben buna yüreğimle inanıyorum. Tabii 16 Nisan'da da inşallah milletimiz bir güzellik daha yapacak."

Haber Ara