Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Unutmadık!

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-11 17:31:33

Unutmadık!

Tam 21 yıl oldu.

Acı sirenlerin çaldığı,kan,göz yaşı ve korkunun hakim olduğu Bosna Savaşı esnasında soykırıma uğrayan Srebrenitsa tam 21 yıldır için için kayıplarına ağlıyor.

Faş faşist Çetnik'lerin “büyük Sırbistan”hayalinin bir ürünü olan ve ikinci dünya savaşından sonraki en kanlı savaş olan Bosna Savaşı üzerinde 21 yıl geçmesine rağmen yaralar sarılamıyor, acılar dinmiyor.

Yugoslavya'nın dağılmasından sonra her millet gibi bağımsızlık talebinde buluna Boşnak halkına referandum esnasında “size burayı cehenneme çevirmeyeceğimiz mi sanıyorsunuz” tehditleri savuran Sırp kasap Karadziç'in niyetini besleyen, elini kuvvetlendiren uygar avrupanın gözü önünde işlenen cinayetler serisinin adıdır bir bakıma, soykırım.

Ki,sivillere yönelik saldırılara ses çıkarmayan, Müslüman Boşnak halkını Balkanlardan silmeye çalışan Sırpların vahşetine seyirci kalan uygar dünyanın sözde barış gücü BM neredeyse iki yıl sonra geldiği bölgede pek çok yeri ”güvenli bölge” ilan etmişti.

Keza, Srebrenitsa'da bu güvenli bölgelerden biriydi. 20 bin kişilik kasabanın 82 bine çıkan nüfusu şehri adeta bir açık hava cezaevine dönüştürmüştü. BM tüm şehri silahsızlandırarak “koruması” altına alırken Hollanda askerlerini görevlendirmişti.

Hollanda yardım adı altında Boşnaklarla dalga geçer gibi kışın yazlık, yazın kışlık ihtiyaçları dağıtırken komedi filmi çevri gibiydiler oysa.

Nüfus yoğunluğunu kaldıramayan yorgun şehirde, açlık, salgın hastalık can alıyordu. Giriş ve çıkışlar yasaktı. Üstelik çentikler keyfe keder Boşnak sivilleri öldürüyor, BM Askerleri Boşnaklar aleyhine rapor tutuyordu.

İşte o gün..

O kara 11 Temmuz gecesi Sırbistan'dan gelen 10 bin Sırp askeri elini kolunu sallayarak şehre girip sivilleri katlettiğinde de BM'nin askerleri tiyatro sahnesindeydi. Göstermelik birkaç asker bileklerinden kendilerini kelepçelerle demirlere bağlayarak sözde “esir alındıkları” imajı ile Sırp askerlerini kolayca şehre sokmuşlardı.

Boşnak Ordusu Komutanı, büyük Lider Alija anılarını kaleme aldığı satır aralarında konuya ilişkin şöyle not düşmüştür.

“Srebrenitsa'nın saldırıya uğrayacağı haberini aldığımda bir görüşmeye gitmek üzere tünelin giriş kısmındaydım. Hemen BM Yetkilisini arayıp kendisine durumu haber verdim. Yetkili öyle bir şeye izin vermeyiz merak etmeyin hemen bölgeye askeri helikopterler sevk ediyorum” diyerek teminat vermişti. Oysa daha tünelin sonuna gelmeden Srebrenitsa'nın düştüğü haberi telsizden geçildi. İhanete uğramıştım. Her taraftan üzerime ihanet yağıyordu”.

82 bin kişilik Srebrenitsa'da soykırıma uğrayan Boşnak sayısı resmi kayıtlara göre 8 bin 372.

Katliamdan kaçmaya çalışan sayısız sivilin orman'ı kullanarak Tuzla'ya ulaşma çabasını da toprağa serilmiş ekin başakları gibi yollara seren Sırp katillerin suçu 21 yıl sonra bu gün hala cezasız kalmaktadır.

Bosna'da tam 300 Bin Müslüman katledildi. Bunun 8 Bin 372'si Srebrenitsa'da.10 Bin'i Saraybosna'da.

Katlıma uğrayanların tam 35 Bini ise çocuklardan oluşmaktadır..

Ayrıca 50 bin Müslüman kadına sistematik

Olarak tecavüz edildi. Sırp caniler” Müslümanların sadece erkelerini katletmekle kalmadık, kadınlarının izzet ve haysiyetini de çiğnedik” şeklindeki açıklamalarını ekranlara pişkince haykırırken, bir sapkınlık sonu olarak değil bilakis Müslüman nesline kastetmiş olmakla ilgili olarak ilan etmekteydiler.

Ve biz Müslümanlar uygar batının gücünü yanına alarak Balkanlar'dan Müslüman varlığını silmeye kalkışan, etnik temizliğe dönüşen katliamları ile Boşnak kardeşlerimize rava görülen zulmü unutmadık.

Ve evet, unutmayacağız!

Tüm Müslümanlar adına bizim kutsalımızı muhafaza etmek İslam'ın ve Müslümanların varlığını Balkanlarda sürdürebilmek adına bedel ödeyen Büyük Lider Alija İzzetbegoviç ve onun cesur askerleri ve elbet onurlu Boşnak halkını saygı, muhabbet ve minnetle anacağız.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara