Dolar

32,4986

Euro

34,5747

Altın

2.491,88

Bist

9.548,09

Unutkanlık nelere neden oluyor?

Unutkanlığın neden olduğu konusunda artan bilimsel çalışmalar, unutkanlık hastalığı olanların çağın hastalığı Alzheimer’a yakalanma riskinin daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 14:38:30

Unutkanlık nelere neden oluyor?

Ajansların haberine göre, Depresyon, anksiyete ve stres gibi birçok hastalığın unutkanlığı tetiklediğini ve unutkanlığın da Alzheimer hastalığına yakalanma riskini artırdığını belirten uzmanlar, unutkanlığı tetikleyen unsurlar konusunda önemli uyarılarda bulundu.   

Unutkanlığın ilacı ‘mutluluk'

Mutluluk hormonunun unutkanlıkla mücadele etmekte çok etkili olduğunu dile getiren uzmanlar, “Yaşlanma ile birlikte mutluluk hormonu adı verilen ‘seratonin' üretimi de vücutta azalıyor. Bu nedenle depresif yalancı demanslar yaşlılarda daha fazla görülüyor. Depresyondan uzak ve mutlu yaşayan hastalarda ise unutkanlık daha az ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Akıllı telefonlar unutkanlığı tetikliyor

Depresyon, anksiyete, yoğunluk, stres, kaygılar, uyku bozuklukları, vitamin B12, Folik asit, D3 vitamin eksiklikleri, tiroid hormon bozuklukları, kafa travmaları, düzensiz yaşam tarzı, yanlış beslenme alışkanlıkları ve çevresel toksik maddelere maruz kalmanın unutkanlığa neden olduğunu belirten uzmanlar, “Bu sebeplerin yanı sıra bellek fonksiyonlarımızın tembelliğine yol açan bilgisayar ve akıllı telefonlar gibi teknolojiler de unutkanlığın önemli nedenlerinden birisidir” dedi.

Haber Ara