Dolar

32,5841

Euro

34,8396

Altın

2.494,91

Bist

9.663,75

Ünlü turizmci Sıtkı Gökmen Mıhcıoğlu, zeytinlerini sulamaya uçağıyla gidiyor

Ünlü turizmci iş adamı Sıtkı Gökmen Mıhcıoğlu, bugüne kadar turizm için kullandığı uçağı ile şimdi zeytincilik yapıyor. Uçmanın kendisi için bir tutku olduğunu söyleyen Mıhcıoğlu, “Zeytinlerimi sulamak için uçakla gidip geliyorum. Böylece iki hayalimi de gerçekleştirmiş oluyorum” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-08 12:30:10

Ünlü turizmci Sıtkı Gökmen Mıhcıoğlu, zeytinlerini sulamaya uçağıyla gidiyor

Ünlü turizmci iş adamı Sıtkı Gökmen Mıhcıoğlu, bugüne kadar turizm için kullandığı uçağı ile şimdi zeytincilik yapıyor. Uçmanın kendisi için bir tutku olduğunu söyleyen Mıhcıoğlu, “Zeytinlerimi sulamak için uçakla gidip geliyorum. Böylece iki hayalimi de gerçekleştirmiş oluyorum” dedi. Ünlü Turizmci İki Hobisini Bir Arada Yapıyor

Başarılı turizmci Sıtkı Gökmen Mıhcıoğlu, 1998 yılından beri hobi olarak pilotluk yapıyor. Mıhcıoğlu, “Pilotluk benim çocukluk hayalimdi. Önceleri hava aracımla turistik geziler yapıyordum. Turistlerle yaptığımız gezilerde, İztuzu Plajı üzerinden uçuşlar gerçekleştirerek deniz kaplumbağalarını gösteriyordum. Bu sayede ülkemizin turizmine önemli katkılarda bulundum” ifadelerini kullandı. “Şimdi ise zeytincilik ile uğraşıyorum” diyen Mıhcıoğlu, uçak sevdasından da vazgeçmiş değil. Mıhcıoğlu, “Araziyi sulamaya uçağımla gidiyorum. Aracımla 6-7 saatte gittiğim yolu, uçak ile yarım saatte gidebiliyorum. Arabayla gitsem 10 litre benzin harcıyorum. Hava aracı ile yolculuk yaptığımda zamandan tasarruf ettiğim gibi yakıttan da büyük oranda tasarruf sağlıyorum. Bu da doğa için bir katkı bana kalırsa” şeklinde konuştu. Köylülerin de ilgisini çeken Mıhcıoğlu, “Dalaman'dan kalkıyorum, uçakla bazen toprak, bazen de köy yoluna iniş sağlıyorum. Uçağımla iniş yaptığım anda köyün sakinleri de orada oluyor. Adeta köyün maskotu olmuş durumdayım. İnsanların bu ilgisi ve sevgisini görmek de beni çok mutlu ve motive ediyor” dedi.

4a9adf1b-65e3-4645-9984-cdbd924377ba Mıhcıoğlu: “Ülkemizin Verimli Topraklarını Değerlendirelim”

Şu anda 52 yaşında olan Mıhcıoğlu, “Bugüne kadar tüm hayallerimi gerçekleştirdim. Şu an toprakla uğraşmak bana çok iyi geliyor” şeklinde konuştu. Manisa'da 500 dönüm arazide zeytin yetiştiriciliği yapan Mıhcıoğlu, “Elinden gelen herkesi üretim yapmaya davet ediyorum. Üretmek, toprakla uğraşmak insana terapi gibi geliyor” ifadelerini kullandı. Mıhcıoğlu, “Zeytincilik yaparak hem hobimle uğraşıyorum, hem de üreterek ekonomiye katkıda bulunuyorum. Ülkemiz tarım için çok verimli topraklara sahip. Yaratan bu topraklara ayrıcalık yapmış. Her bölgemizde birbirinden farklı meyve ve sebze yetişiyor. Toprağa taş ekseniz ot biter derler ya, işte Türkiye böyle bereketli toprakların olduğu bir yer. Kıymetini bilmemiz gerekiyor. Elimizden geldiğince üreterek bu toprakların bizlere sunduğu nimetlerden faydalanmamız gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

Haber Ara