Dolar

32,5734

Euro

34,9828

Altın

2.430,92

Bist

9.754,64

Ünlü Suudi Vaiz’den, Erdoğan’a suçlama

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın ‘Ilımlı İslam Pojesi’ne destek veren tanınmış Suudi vaiz Aaidh Al Qarni, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı ağır suçlamalarda bulundu. Suudi Vaiz, Erdoğan’ı, “Yemenlileri öldürmekle” suçladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-22 15:33:15

Ünlü Suudi Vaiz’den, Erdoğan’a suçlama

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ‘Ilımlı İslam Pojesi'ne destek veren tanınmış Suudi vaiz Aaidh Al Qarni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ağır suçlamalarda bulundu. Suudi Vaiz, Erdoğan'ı, “Yemenlileri öldürmekle” suçladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili derin hayal kırıklığını dile getiren Suudi Vaiz Qarni; Erdoğan'ı, Yemen çatışması da dahil olmak üzere bölgesel ayaklanmalara müdahale etmekle suçladı.

Al Qarni, Türk cumhurbaşkanını övdüğü eski bir videoyu hatırlattı ve şöyle dedi:
“Diğer Müslümanlar gibi ben de onun tarafından kandırıldım ve aldatıldım.”

Suudi Vaiz Qarni, Erdoğan'ın gerçekliğini utanç verici tutum ve eylemlerle gösterdiğini de ekleyerek, Suudi Arabistan Krallığı'na olan düşmanlığını da örnek gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yahudi Ağlama Duvarı'nı ziyaret eden ilk İslam lideri olduğunu öne süren Suudi Vaiz Qarni, İsrail'in Türkiye'de büyükelçiliği bulunduğunu da hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi karşıtı ülkelerle işbirliğinden rahatsız olan Vaiz Qarni, Erdoğan'ı Suudi Arabistan Krallığı'na düşman olan ülkelerle dost olmakla suçladı.

Suçlamaların şiddetini artıran Suudi Vaiz, Erdoğan'ı Libya'da, Yemen'de ve Suriye'de sivil halkı öldürmekle suçlayarak, “Vatanına ihanet eden ve vatanından kaçan herkese ev sahipliği yapan insanların koruyucusu” olarak nitelendirdi.

Osmanlı Halifesi'nin İslam dünyasını ve Suudi Arabistan'ı işgal ettiğini belirten Qarni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suçlamalarını sürdürerek şöyle dedi:

“100 yıldan beri neredeydiniz? Kudüs ve El Aksa'ya kelimeler dışında ne sundunuz? Mekke'de, Filistin'de, El Aksa'da, İslam ulusuna yıkıcı, yenilikçi sloganlar satıyorsunuz ve Peygamber'in Sünneti ile gece gündüz savaşıyorsunuz. Ülkenizde batıl inanç ve fuhuş kulüplerine savaş açın.”

Suudi Vaiz Qarni, Dubai'de katıldığı bir talk-showda İslam'ın katı yorumları için özür dileyip, daha modern bir İslam çağrısı yapması başta Suudi Arabistan olmak üzere İslam ülkelerinde büyük bir tepkiye yol açmıştı.

Suudi Vaiz yaptığı açıklamalarda, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman tarafından savunulan ‘ılımlı İslam'ı desteklediğini söylemişti.

Vaiz Qarni, halkın tepkisine rağmen Suudi topraklarında bulunan ABD güçlerini de savunmuştu.

Al Qarni, Suudi krallığının en önemli vaizlerinden biri ve Twitter'da yaklaşık 19 milyon takipçisi var.

Kaynak: https://www.news1.news

Haber Ara