Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Ünlü sunucu, hastalığını paylaştı

İskoç sunucu Jenni Falconer, Instagram hesabından parmağının fotoğrafını paylaştı. Falconer, takipçilerine böyle bir dolaşım problemi yaşayan başka birilerinin olup olmadığını sordu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-03 01:50:51

Ünlü sunucu, hastalığını paylaştı

42 yaşındaki İskoç sunucu Jenni Falconer, Instagram hesabından parmağının fotoğrafını paylaştı. Falconer, takipçilerine böyle bir dolaşım problemi yaşayan başka birilerinin olup olmadığını sordu.

Falconer'in yaşadığı hastalık, nadir görülen bir dolaşım problemi. Raynaulds Hastalığı olarak bilinen rahatsızlık, ani hava değişimleri ve sıcaklık-soğuklukla alakalı olarak böyle bir görüntüye neden oluyor.

Sunucunun fotoğrafında herhangi bir kontrast ya da renk oynaması yok. Parmağındaki renk değişiminin tamamen doğal hali ve bu renk değişimi ne kadar belirgin olursa çekilen sancı da o kadar artıyor.

Falconer'in takipçilerinden birisi de “Annemin elleri de böyle görünüyor ve böyle olduğunda çok acı çekiyor” diyerek sunucuya cevap verdi. Ayrıca fotoğraf yaklaşık 1500 beğeni aldı ve insanlarda büyük merak uyandırdı.

17 YAŞINDA BAŞLAMIŞ

İlk kez 2014 yılında bu sorunundan bahseden Jenni Falconer, 17 yaşından beri bu sorunu yaşadığını ve hem el hem ayak parmaklarında bu sorundan muzdarip olduğunu açıklamıştı.

Raynaulds hastalığında sancılar 30 dakikaya kadar sürebiliyor.

Raynaulds hastalığının şiddetini azaltmak için sigara, kafein, alkol gibi uyarıcılardan kaçmak ve bölgeyi sıcak tutmak gerekiyor.

Tıbbi olarak kanıtlanmasa dahi bu hastalıktan muzdarip bazı kişiler balık yağı, zencefil ve gingko (mabet ağacı) kullanmanın etkileri azalttığını söylüyor.

fft373_mf28122058

Haber Ara