Dolar

32,3373

Euro

35,1899

Altın

2.246,00

Bist

8.718,11

Ünlü Rus oligark Deripaska: Rusya’da artan yoksulluktan Merkez Bankası sorumlu

4 milyar dolarlık servetiyle Rusya’nın en zengin oligarklarından biri olan Oleg Deripaska, ülkede artan yoksulluktan Merkez Bankası’nın kur politikalarından kaynaklandığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-25 17:40:12

Ünlü Rus oligark Deripaska: Rusya’da artan yoksulluktan Merkez Bankası sorumlu

4 milyar dolarlık servetiyle Rusya'nın en zengin oligarklarından biri olan Oleg Deripaska, ülkede artan yoksulluktan Merkez Bankası'nın kur politikalarından kaynaklandığını söyledi.

4 milyar dolarlık servetiyle Rusya'nın en zengin oligarklarından biri olan Oleg Deripaska, Rusya'da “yoksulluğun neden azalmadığı" konusunda devlete yönelik eleştirilerde bulundu.

Davos Ekonomik Forumu'nda katıldığı seminerin ardından Telegram hesabından paylaşım yapan ünlü milyarder, “Rusya'da son yıllardaki stagnasyonun ve yoksulluk sorununun çözülememesinin sorumluluğu Merkez Bankası'na ait” dedi.

Merkez Bankası'nın kur politikasını sert bir dille eleştiren Deripaska, “ekonominin reel sorunlarıyla ilgilenilmediğini” savundu. 

Ünlü oligark, Merkez Bankası'nın önceliğinin yoksulluğu azaltmak, ekonomik büyümeyi sağlamak ve yeni istihdam alanları yaratmak olduğunu söyledi. 

Deripaska, daha önce yaptığı açıklamada ise Rusya Merkez Bankası'nı 2,5 milyonluk istihdam alanını ortadan kaldırmakla suçlamıştı. 

Rusya'da pek çok analist, Merkez Bankası'nın önceliğini düşük enflasyona vermesi yüzünden piyasaların haddinden fazla sıkıldığını ve ekonomik büyümenin sekteye uğradığını savunuyor.

Başkan Putin de düşük büyüme ile ilgili kaygılarını dile getirmiş ve halkın reel gelirinin arttırılması gerektiğini vurgulayarak "Daha az kemer sıkılacağı" mesajı vermişti. 

Haber Ara