Dolar

32,5538

Euro

35,0074

Altın

2.427,21

Bist

9.722,09

Ünlü iş adamı kayboldu

Çin'in en zengin iş adamlarından biri ve Fosun Grubu Başkanı Guo Guangçang'ın kaybolduğu bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 19:55:46

Ünlü iş adamı kayboldu

"Caixin" online gazetesinin haberine göre, Çin'in en büyük özel sektör şirketler grubu Fosun yetkilileri, dünden bu yana Guo'ya ulaşmaya çalıştıklarını ancak kendisinden haber alamadıklarını açıkladı.

Çin'deki sosyal paylaşım sitelerinde Guo'nun, Hong Kong'dan uçakla Şanghay'a gittiği, havaalanına iner inmez polislerin Guo'yu rüşvet ve yolsuzluk suçundan gözaltına alındığı iddia edildi. 

Guo'nun, Fosun Grubu hisselerinin yüzde 45,84'ünün yanı sıra başka şirketlerin de hisselerine sahip olduğu ifade edildi.

Guo hakkında, bazı devlet şirketlerini yönetirken yaklaşık 30 milyon dolar yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Vang Zongnan'la uygunsuz bağlantıları olduğu iddiasıyla dava açılmıştı.

Mahkeme heyeti, Vang'ın görevini kötüye kullanarak Fosun Grubu'yla çıkar amaçlı iş yaptığına, Guo'nun 2003 yılında iki villayı değerinin çok altında bir fiyata Vang'ın anne-babasına sattığına dair kanıtlar olduğunu açıklamıştı. 

Emlak, madencilik, perakende ve yatırım firmalarının kuruculuğunu ve yöneticiliğini yapan Guo, son birkaç yılda iş alanını finans, sigorta sektörlerinin yanı sıra ABD, Avrupa ve Asya'daki bazı firmaları da kapsayacak şekilde genişletmişti.

Forbes, 6,9 milyar dolarlık net servetiyle Guo'yu 2015'te Çin'in en zengin 11'inci kişisi seçmişti.

Haber Ara