Dolar

32,5707

Euro

34,8919

Altın

2.427,77

Bist

9.722,09

Üniversiteli zeytinciler ilk yağlarını üretti

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Edremit Meslek Yüksek Okulu Butik Zeytinyağı Üretim ve Uygulama Tesisi'nde üniversite öğrencileri ve eğitim görevlileri ile birlikte zeytinyağı üretimi yapılmaya başlandı. Bir yandan ders, bir yandan da butik zeytinyağı üretimi yapan yüksek okul ürettiği yağları 'Okumuş Zeytinyağı' sloganı ile sofralara sunmaya başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 14:36:34

Üniversiteli zeytinciler ilk yağlarını üretti
Balıkesir'in Edremit ilçesinde Edremit Meslek Yüksek Okulu Butik Zeytinyağı Üretim ve Uygulama Tesisi'nde üniversite öğrencileri ve eğitim görevlileri ile birlikte zeytinyağı üretimi yapılmaya başlandı. Bir yandan ders, bir yandan da butik zeytinyağı üretimi yapan yüksek okul ürettiği yağları "Okumuş Zeytinyağı" sloganı ile sofralara sunmaya başladı.

Okumuş Zeytinyağı için Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan tanıtım toplantısına Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, öğretim üyesi ve görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin okulu ve "Okumuş Zeytinyağı" hakkında bir brifing sundu. Protokol üyelerine üretilen butik zeytinyağlarının ikramından sonra Üniversite bahçesinde kurulan zeytinyağı üretim ve uygulama tesisine gidilerek zeytinin, zeytinyağına dönüşü uygulamalı olarak gösterildi. Protokol üyelerine üretilen zeytinyağı tadımı yaptırıldı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, "Bugün zeytinyağının kutsallığına hep birlikte şahitlik yaptık. Halis bir zeytinyağı nasıl üretilir. Kaliteli bir zeytinyağı nasıl üretilir. Onu birlikte gerçekleştirdik. Biz burada kaliteyi hedefledik. Miktardan ziyade kaliteyi hedefledik. Bizim bu yağımız zeytinyağında olması gereken bütün özellikleri taşıyan bir zeytinyağı olduğunu ifade ediyoruz. Buradaki asıl amacımız eğitimdir. Kalite nasıl elde edilir bu ön planda. Bundan sonraki aşama verimi sağlayabiliriz diye düşünüyoruz. Biz bu tesisle hem öğrencilerimizi eğitirken hem de bölgedeki zeytincilerimize de önderlik etmek istiyoruz" dedi.

Haber Ara