Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

Üniversiteli Liseliler Projesi kapanış toplantısı

Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Samsun Maarif Hareketi kapsamında ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) desteği ile hayata geçirilen 'Üniversiteli Liseliler' Projesi'nin kapanış programı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 18:24:41

Üniversiteli Liseliler Projesi kapanış toplantısı
Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Samsun Maarif Hareketi kapsamında ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) desteği ile hayata geçirilen "Üniversiteli Liseliler" Projesi'nin kapanış programı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kapanış toplantısına OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, liseli öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın kapanış konuşması Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ile başladı. Oğul konuşmasında, "Bu program kapsamında 1 hafta boyunca üniversitemizde bulunan liseli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca, Çanakkale Zaferinin 102. yılını kutluyorum. Bugünün gerçekliği ile yarınlara daha emin ve kudretli gireceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul'un ardından liseli Suriyeli öğrenci Hacer Süleyman da bir teşekkür konuşması yaptı.

"Bu projenin çok yararlı olacağını düşünüyoruz"

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de, "Sevgili öğrenciler, üniversitemizde sizleri görmekten çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Sizlerin de üniversitemizde bulunmaktan son derece mutlu olduğunuzu, bu beraberliğin çok yararlı olduğunu arkadaşlarımız söylediler. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız bir protokol gereğince 'Liseli Üniversiteliler' adıyla gelecekte bizim öğrencilerimiz olacak bugünün liselileri olarak sizler, gelecekte hayatınızın önemli belirleyicilerinden olan meslek tercihlerinizi kolaylaştıracak kısa dönemli bir tecrübeyi yaşadınız. Hem kendiniz adına hem bizler adına hem de aileleriniz ve ülkemiz adına bu projenin çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Çünkü insanın hayatında sağlığından sonra hep beraber olacağı, ayrılmayacağı ve hayatının çok önemli bir kısmını oluşturacağı iki şey var. Birisi işi, diğeri de eşi. Başlangıçta işinizi doğru belirler, kendinizin ne istediğinizi kendi becerilerinizin neye uygun olduğunu görerek tercihte bulunursanız; seveceğiniz bir mesleği yapıyor olursunuz" dedi.

Prof. Dr. Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayatınızda mutluluğunuzu artıracak bir eş ile devam ettirdiğinizde milletimiz için çok önemli iki adımı başarıyla atmış olacaksınız. Sizlerin tercihlerinizin isabetli olması için bu yaşantınızdaki küçük tecrübenin yararlı olmasını diliyorum, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Allah yolunuzu açık etsin, Allah doğru yoldan ayırmadan doğru tercih yapmayı mümkün kılsın diliyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sizlerin ve bizlerin teşekkür etmesi gerekir. Çünkü bu işi onlar düzenledi. Bu proje içindeki arkadaşlarımız; sizleri burada ağırlamak ve de ilgilenmekten çok mutlular. Gelecekte de inşallah bu çatı altında bir kısmınızı görürüz."

İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu da "Bu projede emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç olmak üzere ve gençlere teşekkür ediyorum. Üniversitemizin ev sahipliği çok iyiydi ki gençlerimizden hiçbir şikâyet almadık. Seneye görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

"Bizim geleceğimiz ve umudumuzsunuz"

Son olarak söz alan OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı ise, "Sizi burada ağırlamaktan çok memnun olduk, bize onur verdiniz. Çünkü siz bizim geleceğimizsiniz. Çünkü siz bizim umudumuzsunuz. Siz Müslüman ve mazlum coğrafyanın da umudusunuz bunu unutmayın. Siz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınız. Yeni Türkiye sizlerin sırtlarında yükselecek, ilerleyecek. Artık kabuğumuza sığmıyoruz, haberleri izliyorsunuz dünyanın dört bir yanından ülkemize saldırıyorlar, onu bahane ediyorlar, bunu bahane ediyorlar, gözünüzün üstünde kaş var diyorlar bize saldırıyorlar. İşte şu anda biz bunları göğüslüyoruz ama galip gelip muzaffer olacak olanlar inşallah sizlersiniz. Ben size inanıyorum; Çanakkale ruhunu sizde görüyorum, Fatih'in ruhunu, Kanuni'nin adaletini sizde görüyorum. Biz insanları makam mevki ye göre değil, insanlığıyla değerlendiren bir topluluğuz. Bizim mayamız sağlam. Bu mayanın ne kadar sağlam olduğunu 15 Temmuz'da hepimiz gösterdik. Sizler bu bayrağı yere düşürmeyeceksiniz. Allah'ın izniyle Müslüman coğrafyasının lideri bir memleketin idarecileri olacaksınız. Hepinize güveniyorum, hepinizi Allaha emanet ediyorum" şeklinde konuştu.

Projenin kapanış konuşmalarından sonra OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı tarafından liseli gençlere üniversitenin hediyelerinin verilmesiyle program sona erdi.

Haber Ara