Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Üniversiteli işçilere memurluk yasa teklifi

Kamuda işçi olarak çalışan ve üniversite mezunu olan personelin memur kadrosuna alınması için kanun teklifi verildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 15:07:42

Üniversiteli işçilere memurluk yasa teklifi

Teklif sahibi CHP'li Bülent Öz, “Aynı bölümden mezun aynı işi yapan iki kamu çalışanı farklı şartlarda çalışıyor” gerekçesiyle teklifin yasalaşmasını istedi.

İŞÇİ,MEMUR OLSUN

TBMM Başkanlığı'na verilen kanun teklifinin gerekçesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üniversite mezunu olup, işçi olarak çalışan kişilerin, memur kadrolarına geçirilmeleri hedeflenmiştir” denildi. Teklifin kabul edilmesinde ortaya çıkabilecek tereddütler konusunda Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'na yetki verilmesi istendi.

ÖZELLİK AYNI STATÜ FARKLI

Gerekçede, kamuda uzmanlık alanı dışında çalıştırılan üniversite mezunu işçilere dikkat çekilerek, “Kurumlarında yan yana çalışan memur ve sözleşmeli çalışanlar, aynı üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olup, aynı işi yapmalarına rağmen,  statüleri farklıdır ve eşit ise eşit ücret ve aynı özlük haklarından yararlanamamaktadır” görüşü vurgulandı.

ÇALIŞMA BARIŞI

Üniversite mezunu işçilerin memurluğa geçmesi durumunda yaşanacak olumlu durum şöyle ifade edildi: “Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üniversite mezunu işçilerin memur kadrolarına atamalarının gerçekleştirilmesi bu personelin geleceğe yönelik önlerindeki engelleri kaldıracak, bu kişilerin, tayin, nakil, geçici görev, görevde yükselme ve unvan kullanabilme haklarının çözümünü sağlayacak, her şeyden önemlisi çalışma barışı işyerinde huzur ve motivasyonu kuvvetlendirerek verimliliğin artmasına katkı sağlayacaktır.”

Haber Ara