Dolar

32,3881

Euro

35,0018

Altın

2.326,17

Bist

9.079,97

Üniversiteler ikinci dönem (bahar) açılacak mı? YÖK son dakika!

Koronavirüs (Covid-19) salgını eğitim ve öğretim hayatını da derinden etkiledi. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen kısıtlama tedbirleri kapsamında okullarından uzak kaldı. Liselerde kısmi olarak eğitimin başlamasına karar verildi. Üniversiteler ikinci dönem (bahar) açılacak mı? Üniversiteler ikinci dönem yüz yüze eğitime başlayacak mı? Üniversite öğrencileri de okullarının bir an önce açılmasını beklerken Sağlık Bakanı Koca'dan onları üzecek bir açıklama geldi. Üniversite bahar dönemi yüz yüze eğitim başlayacak mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-11 18:05:08

Üniversiteler ikinci dönem (bahar) açılacak mı? YÖK son dakika!

Pandemi nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilen üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı? Üniversite öğrencileri bir an önce okullarına dönmeyi dört gözle bekliyor. Vaka sayılarının düşmeye başlamasıyla yapılan iyimser hava mutasyon virüslerin ortaya çıkması ve vaka sayılarında yeniden yükseliş görünmesiyle yerini olumsuzluğa bıraktı. Üniversiteler ikinci dönem (bahar) açılacak mı? Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Üniversiteler ikinci dönem (bahar dönemi) yüz yüze eğitime başlayacak mı? Sorusuna verdiği yanıt üniversite öğrencilerini üzdü.  Üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? Üniversiteler açıldı mı? Bahar dönemi üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ikinci dönem (bahar) açılacak mı?

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Üniversiteler bahar dönemi 2. dönem açılacak mı? sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yanıt verdi. Bakan Koca'nın açıklaması okula dönmeyi isteyen öğrencileri üzdü. Bakan Koca açıklamasında şunları söyledi: Salgının geldiği seyir vakalarının artış içinde olduğu şeklinde. Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim. Bilim Kurulumuz görüşüyor. Zannediyorum bu hafta konuyla ilgili cevap vermiş olacağız. Şu an salgının geldiği seyir vakaların, son 2 hafta bir artış içinde olduğu, mutasyonların giderek varlığını artırdığı şeklinde.

YÖK'ÜN ANKETİ

Yükseköğretim Kurulu Yekta Saraç, salgın döneminde üniversitelerde uygulanan uzaktan öğretimin değerlendirilmesi amacıyla öğrenci ve akademisyenlere yönelik bir anket düzenlendiğini açıklamıştı. Yapılan anket çalışması ile birlikte uzaktan öğretim analiz edilecek. Yekta Saraç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda anket sonuçlarının başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlık ve kurumlarla paylaşılacağını duyurmuştu. Devamında Prof. Dr. Yekta Saraç " Bu açıdan anketin kısa süre içinde, 11 Şubat Perşembe günü saat 17.00'ye kadar cevaplandırılması önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Üniversiteler_ikinci_dönem_açılacak_mı

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara