Dolar

32,5341

Euro

34,9396

Altın

2.438,05

Bist

9.716,77

Üniversitede proje yolsuzluğu iddiası

Ankara Üniversitesinde proje yolsuzluğu iddiasıyla 33 kişinin gözaltına alındığı belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-09 05:32:19

Üniversitede proje yolsuzluğu iddiası

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Ankara Üniversitesinde bilimsel araştırma projelerini, süreleri dolmasına rağmen tamamlanmadığı halde bölüm başkanlarının yerine imza atmak suretiyle tamamlanmış gibi göstererek 3,5 milyon lira haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 33 kişi gözaltına alındı.

Ankara Üniversitesinde 2010-2012 yılları arasında yapılan bilimsel araştırmaları inceleyen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Hukuk Müşavirliği, yapılan işlemlerin kanunsuz olduğunun tespit edilmesi üzerine bir süre önce, üniversitenin projeleriyle ilgili soruşturma başlattı. 

Zanlıların bilimsel araştırma projelerini, süreleri dolmasına rağmen tamamlanmadığı halde bölüm başkanlarının yerine imza atmak suretiyle tamamlanmış gibi gösterdikleri, bu yolla anlaşmalı firmalara üniversite bütçesinden yaklaşık 3,5 milyon lira ödenmesini sağladıkları ve bu paradan da pay aldıkları belirlendi.

Projeleri, ilgili bölüm başkanlarının bilgisi olmadan yerlerine imza atmak suretiyle onay verilmiş gibi gösterdikleri belirlenen zanlılarla söz konusu firma yetkilileri de gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında İstanbul ve İzmir'den de gözaltıların olduğu, örgüt yöneticisi olduğu ileri sürülen eski rektör yardımcısının ise Amerika'da olduğu için gözaltına alınamadığı belirtildi.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Basın Merkezi: Yolsuzluk yapıldığı yönündeki ihbar YÖK Başkanlığına iletildi

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Basın Merkezi yetkilileri, "Üniversite bütçesinden bilimsel araştırma projelerine sağlanan fonlarda 2009-2011 yıllarında sahte imzalarla yolsuzluk yapıldığı yönünde üniversitemize gelen ihbar Ağustos 2012'de yeni göreve başlamış olan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından YÖK Başkanlığına iletildi. YÖK tarafından yapılan soruşturma sonucunda yolsuzluğa dair bazı delillere ulaşılınca savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ve savcılık da gerekli işlemleri başlattı" açıklamasını yaptılar.

Haber Ara