Dolar

32,5874

Euro

34,8486

Altın

2.495,32

Bist

9.633,34

Üniversitede arbede: 6 yaralı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde bazı öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbede sırasında yaralanan alan 6 kişi hastaneye kaldırıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-13 15:24:41

Üniversitede arbede: 6 yaralı

İHA'nın haberine göre, Üniversitenin Yunus Emre Kampüsüne'ne girmeye çalışan farklı bir üniversitenin öğrencilerine, özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Güvenlik görevlilerinin öğrenci kimliği gösterdikleri taktirde kampüse girebileceklerini söylemesi ile öğrenciler ile arasında bir süre gerginlik yaşandı. Üniversite içerisinde beklemede olan arkadaşlarının da kampüsün Cumhuriyet kapısına gelmesi üzerine ortalık bir anda karıştı. Çıkan arbede kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Özel güvenlik görevlileri ile öğrencilerin arasındaki kavganın kampus önünden geçen çevreyoluna taşmasının ardından, okul çevresinde görev alan Çevik Kuvvet ekipleri öğrencilere biber gazı ile müdahale etti. Gazlı müdahalenin ardından öğrenciler kampüsten uzaklaşırken, gazdan etkilenen arkadaşları için 112 Acil Sağlık ekibini çağırdı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi, gazdan etkilenen 3 öğrenciye ayakta tedavi uygularken darp yaralısı olduğu belirtilen 3 öğrenciyi de hastaneye sevk etti.

Öte yandan öğrenciler bir süre bekledikten sonra slogan atarak Üniversite Caddesinde yürüyüşe başladı. Üniversite önünde bekleyen Toplumsal Olaya Müdahale Aracı (TOMA), Çevik Kuvvet ekipleri ile öğrenciler arasında bir süre kovalamaca yaşandı. Öğrenciler cadde üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplanarak, yaşanan olaylara tepki göstermek için basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapan öğrenciler, olaysız şekilde dağılırken, çıkan olaylar sırasında üniversite özel güvenlik görevlilerinden 3 kişinin de aldığı darbeler sonrası hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Haber Ara