Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

UNICEF'ten Arakanlı Müslüman çocuklara yardım

UNICEF'in insani yardım malzemelerini taşıyan kargo uçağı Bangladeş'e ulaştı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-24 18:27:56

UNICEF'ten Arakanlı Müslüman çocuklara yardım
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF'in Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman mülteciler için hazırladığı 100 bin tonluk insani yardım malzemesini taşıyan uçağın başkent Dakka'ya ulaştığı duyuruldu.

UNICEF'ten yapılan yazılı açıklamada, Bangladeş'e gönderilen yardım malzemeleri arasında su arıtma tabletleri, hijyen ve aile sağlığı malzemeleri, su geçirmez muşambalar ve çocuklar için oyuncaklar bulunduğu belirtildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen UNICEF Bangladeş Temsilcisi Edouard Beigbeder, yardımların kamyonlarla Myanmar sınırındaki mülteci kamplarının olduğu Cox Bazar şehrine nakledileceğini dile getirdi.

UNICEF'in sonraki yardım sevkiyatının da yolda olduğunu kaydeden Beigbeder, bu malzemelerin içinde ise çocuklar için okul çantaları, erken gelişim setleri, aile hijyen ürünleri ve gıda maddeleri yer alacağını aktardı.

Açıklamada ayrıca, örgütün gelecek üç ay bölgedeki yardım faaliyetlerine harcanmak üzere BM'den 7,3 milyon dolar ilave ödenek talep ettiği bildirildi.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere düzenlediği saldırılarda, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda 200 civarında köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı ya da kullanılamaz hale getirildi. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle hala bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Fillipo Grandi, 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar'daki şiddetten kaçanların sayısının 430 binden fazla olduğunu açıklamıştı.

Myanmar'dan kaçıp Bangladeş'e sığınanlar arasında 250 binden fazla çocuk olduğunu bildiren UNICEF, kamplarda kalan ve ailelerinden kopan çocuk sayısını bin 822 olarak tespit ettiğini duyurmuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara