Dolar

32,3655

Euro

34,9519

Altın

2.325,22

Bist

9.079,97

UNICEF: 1 milyon çocuk kışı dışarıda geçirecek

UNICEF'ten yapılan açıklamaya göre dünya genelinde 1 milyon çocuk soğuk kış aylarında barınak imkanlarından faydalanamayacak ve kışı sokakta geçirecek.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-28 13:34:24

UNICEF: 1 milyon çocuk  kışı dışarıda geçirecek

(UNICEF), Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da yaklaşık 1 milyon çocuğun kış aylarını evsiz ve barksız dışarıda geçireceği uyarısında bulundu.

UNICEF çatışmalar, insanların evlerini terk etmesi ve işsizlik gibi sorunların, bu bölgelerde en fazla çocukları mağdur ettiğini bildirdi.

UNICEF Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bölge Sorumlusu Geert Cappelaere, kış koşullarında çocuklara gerekli ev ve barınak sağlanması için yürüttükleri çalışmalarda ciddi maddi sorunlarla karşılaştıklarını belirtti ve en acilen 33 milyon dolara ihtiyaçları olduklarını bildirdi.

Cappelaere, bir milyona yakın çocuğun yağmurlu ve soğuk kış aylarına çadırlarda ve derme çatma barınaklarda girdiğini hatırlattı ve bu çocukların aşırı ısı kaybından doğan sorunlarla ve tehlikeli solunum hastalıklarıyla boğuştuğunu ifade etti.

UNICEF sorumlusu, bu çocukların kötü beslendiğini, gıda ve sağlık hizmetlerinden da önemli ölçüde mağdur olduğunu sözlerine ekledi.

UNICEF tarafından yapılan açıklamada, fonun, bu kış Suriye, Irak, Ürdün, Lübnan, Türkiye ve Mısır'da 1,3 milyon çocuğa hizmet götürebilmeyi hedeflediği bildirildi. (Euronews)

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara