Dolar

32,5631

Euro

34,7051

Altın

2.411,57

Bist

9.645,02

'Umrecilerle ilgili tedbir neden şimdi alındı?' sorusuna Bilim Kurulu Üyesi'nden çarpıcı açıklama

Koronavirüs ile mücadele Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara, “Umrecilerle alakalı tedbir neden şimdi alındı?” sorusuna çarpıcı bir cevap verdi. Kara, daha Suudi Arabistan'da vaka yokken, Türkiye'den giden doktor ve hemşirelerin umrecileri sağlık taramasından geçirdiğini, en ufak şüphesi olanların inişte hastanelere alınıp testlerinin yapıldığını duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-16 21:45:10

'Umrecilerle ilgili tedbir neden şimdi alındı?' sorusuna Bilim Kurulu Üyesi'nden çarpıcı açıklama

Koronavirüs ile mücadele Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Umrecilerle alakalı tedbir neden şimdi alındı?” sorusuna açıklık getirdi. Kara, daha Suudi Arabistan'da vaka yokken, Türkiye'den giden doktor ve hemşirelerin umrecileri sağlık taramasından geçirdiğini, en ufak şüphesi olanların inişte hastanelere alınıp testlerinin yapıldığını duyurdu.

"Bütün dönenlerin taraması yapıldı, doğru mu anlıyorum, daha önce giren 15 bin umre ziyaretçisi var. Hepsinin taraması yapıldı, doğru anlıyorum öyle mi?" sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Ateş Kara, şu ifadeleri kullandı:

"Kesinlikle, şöyle yapıldı; Türkiye'den uçak boş giderken bir veya iki doktor, iki veya dört hemşire gitti yoğunluğuna göre. Ve o kişiler uçağa binerken, uçakta o kişilerin değerlendirmelerini yaptılar. O değerlendirmeler yapılırken de en ufak şüphesi olanlar inişte ayrı şekilde değerlendirildi, tekrar muayene edildi, hastanelere alındı ve testleri yapıldı. İlk gelenler böyleydi. Ama o dönemde şöyle söyleyeyim; daha Suudi Arabistan'da vaka yoktu. Ne zamanki Suudi Arabistan'da vaka görüldü, vakalar çıktı, ondan sonra umreden gelenlerin direk karantinaya alınması gündeme geldi."

Haber Ara