Dolar

32,3641

Euro

34,9738

Altın

2.326,17

Bist

9.073,02

Ümraniye Belediyesi'nden kültür ve sanata teşvik fırsatı

Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 16.sını başlattı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-02 20:58:47

Ümraniye Belediyesi'nden kültür ve sanata teşvik fırsatı

Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları'nın 16.sını başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacak.

Son başvuru mart ayında

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen Geleneksel Resim Yarışması'nda; birinciliği elde eden esere 12 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 8 bin ve mansiyonların her birine 2 bin 500 TL para ödülü verilecek. Konusu “TÜRK EVLERİ” olarak belirlenen yarışmada; “Mekânın medeniyete dönüşen yüzü, vatan toprağına vurulan asalet mührü; Türk Evleri”nin sanatçı bakışıyla tuvale çizilmesi istenecek. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri düzenlenecek bir törenle verilecek. Ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından çeşitli mekanlarda sergilenecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 27 Mart 2020 Cuma günü olarak açıklandı.

“SERBEST” Temalı Hikâye Yarışması

Hikâye alanında önemli bir marka haline gelen ‘Geleneksel Hikâye Yarışması' bu yıl 16. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurtiçi ve yurtdışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği hikâye yarışması bu yıl yine “SERBEST” temalı olacak. Hikâye yarışmasında birinciye 10 bin, ikinciye 7,5 bin, üçüncüye 5 bin ve mansiyonların her birine 2 bin 500 TL para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak. Hikâye yarışması için son başvuru tarihi ise 21 Şubat 2020 Cuma.

“SERBEST” Temalı Şiir Yarışması

Ümraniye Belediyesi'nin bu yıl 16. kez düzenleyeceği diğer bir yarışma ise ‘Geleneksel Şiir Yarışması' olacak. Teması “SERBEST” olarak belirlenen şiir yarışmasında, birinciliği elde eden şiire 8 bin, ikinci şiire 6 bin, üçüncüye 4 bin ve mansiyonların her birine 2 bin TL olmak üzere toplam 38 bin para ödülü verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak. Şiir yarışması için son başvuru tarihi ise 21 Şubat 2020 Cuma.

Birikimlerin değerlendirildiği yarışma

Bu sene 16. kez düzenledikleri geleneksel hikâye, şiir ve resim yarışmalarının 16. yılında, potansiyel sahibi kişileri kültür ve sanata teşvik ettiklerini söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, yarışmalarla belediye olarak önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiklerini belirtti. “Toplumları yücelten ve onları çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıran en önemli unsur, onların kültür ve sanat birikimleridir. Çünkü kültür ve sanat, bir milletin aynasıdır” diyen Başkan Yıldırım, yarışma sonucunda dereceye giren resim, hikâye ve şiirleri bu yıl da kitaplaştıracaklarını ve ödüllü resimleri çeşitli salonlarda sergileyeceklerini söyledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara