Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

Ümran’ın ağabeyi hayatını kaybetti

Ambülanstaki bakışlarıyla dünyayı sarsan 5 yaşındaki Ümran Dakniş’in 10 yaşındaki ağabeyi Ali, aynı saldırıda yaralandıktan sonra hayatını kaybetti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-21 10:11:08

Ümran’ın ağabeyi hayatını kaybetti

Halep'teki hava saldırısının ardından götürüldüğü ambülanstaki bakışlarıyla dünyakamuoyunun dikkatini çeken 5 yaşındaki Ümran Dakniş'in aynı saldırıda yaralanan ağabeyi, yaşamını yitirdi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 10 yaşındaki Ali Dakniş'in Çarşamba günkü saldırıdan sonra kaldırıldığı hastanede öldüğünü duyurdu. Reuters, 10 yaşındaki çocuğun iç kanama ve organ hasarı nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

'HALEP'TE ÜMRAN GİBİ 100 BİNDEN FAZLA ÇOCUK VAR'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, yalnızca bu ayki çatışmalarda ve hava saldırılarında 448 sivilin öldüğünü açıkladı. BM Çocuk Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Anthony Lake, Halep'te bina yıkıntılarının altından kurtarılan Ümran gibi 100 binden fazla çocuğun savaşın mağduru olduğunu bildirdi.

Lake, yaptığı yazılı açıklamada, 5 yaşındaki Ümran'ın fotoğrafının tüm dünyanın dikkatini çektiğini ve insanların çocukla empati kurduğunu belirterek, "Halep'te Ümran gibi 100 binden fazla çocuk, hiçbir çocuğun maruz kalmaması gereken acıları çekiyor. Onlarla da empati kurmalıyız. Ancak empati ve bu acılara neden olanlara kızgınlık yeterli değil. Bu duyguları eyleme çevirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara