Dolar

32,5061

Euro

34,9547

Altın

2.430,78

Bist

9.804,08

Umran Dergisi Ocak sayısı çıktı

Umran Dergisi Ocak sayısı 'Yüzyıllık Denklem Çözülürken' kapağıyla çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-12 16:27:28

Umran Dergisi Ocak sayısı çıktı

Umran Dergisi 281. sayısı olan Ocak 2018 sayısını Kudüs ve Ortadoğu'daki gelişmeler çerçevesinde hazırlanmış  "Yüzyıllık Denklem Çözülürken" dosyasıyla çıkardı.

Dergi tanıtım yazısında şu ifadeleri kullandı:

YÜZYILLIK DENKLEM ÇÖZÜLÜRKEN

Düşünce, kültür ve siyaset dergisi Umran'da Burhanettin Can'ın İslâm İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs kararını ümmetin dirilişi üzerinden ele alan yazısını, Tahsin Yamak-Emre Saygın'ın ABD'de süren Zarrab davasının siyasi yanının ağır bastığına ve yargılamanın Türkiye'nin doların hegemonyasına karşı yürüttüğü aktif ekonomi diplomasisini kırmaya matuf operasyonun bir yansıması olduğunu irdeleyen yazısı takip ediyor. Umran'ın özgün bölümü Ortadoğu'dan kısmında bu ay Cemal Sultan, Esad Haydar, Emin Kamuriye, Yasim Temimi, Yaser Ez-Zeâtire gibi isimlerin makaleleri yer alıyor.

Sıbğatullah Kaya, meseleyi tarihi ve siyasi arka planı çerçevesinde ele alırken, M. Samet Tomakin, Kudüs'te yaşananları daha çok Amerika boyutuyla ele alarak, İsrail yönetiminin bundan sonraki hedefinin, ABD'nin de desteğiyle olabildiğince çok devletin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını sağlamak olacağını belirtiyor. Ortadoğu uzmanı, akademisyen-yazar Ilan Pappé ile yapılan röportaj İsrail'in işgalci/gaspçı olduğunun, yarattığı trajedilerle Filistin'i dünyanın en büyük hapishanesine dönüştürdüğünün altını çiziyor. Kamil Ergenç ise, Kudüs'ün peygamberlik misyonuna tanıklık eden bir şehir olarak hâlâ uyarıcı olduğuna dikkat çekerken, Ahmet Dağ, Batılı filozofların Filistin konusundaki ikircikli hallerine odaklanıyor. Abdullah Kahraman ve Murat Özer ise İslâm İşbirliği Teşkilatının Kudüs kararını yorumluyorlar.

Umran'ın Ocak sayısında Metin Önal Mengüşoğlu'nun Cihan Aktaş üzerine yazdığı kapsamlı bir yazı yer alıyor. “Kültürel Kentsoyluların “Yeraltısı” başlıklı kültür-sanat yazısında Hüseyin Etil, Zeki Demirkubuz sinemasını, sosyolojik ve zihin temelli bir bakış açısıyla irdelemek gerektiğinin altını çiziyor. Abdullah Fatih Aktaş ise, Bağımsız Sanat Vakfı'nın altı ay süren “Anadolu Selçuklu Mirası ve Güncel İmgeler” projesini ressam Hülya Yazıcı ile konuştu. Abdullah Metin'in Nahcivan izlenimleri ile Firdevs Güven'in Kenti Dinlemek odaklı yazılarıyla sayı tamamlanıyor.

281 (1)

 

Haber Ara