Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Umman'ın yeni Sultanı, BAE Prensi'nin elini sıkmak istemedi

BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zaid'in Umman'ın yeni Sultanı Heysem bin Tarık'ı ziyareti sırasında gergin anlar yaşandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-13 07:41:05

Umman'ın yeni Sultanı, BAE Prensi'nin elini sıkmak istemedi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zaid el Nahyan, beraberindeki heyetle birlikte Umman Sultanı Kabus bin Said'in vefatı üzerine ülkeye bir başsağlığı ziyareti gerçekleştirdi.

Söz konusu ziyarete ise yeni Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in BAE Veliahtı Zaid'e karşı soğuk tavırları damga vurdu.

Ziyarete ilişkin yayınlanan görüntülerde Sultan el Said'in Zaid'in el sıkışmak için yaptığı girişime karşılık vermediği görüldü.

UMMAN SULTANİ'NIN TAVRI BİR GELENEK

Öte yandan Umman'ın yeni Sultanının BAE Prensinin elini sıkmamasının bir örf ve geleneğe dayandığı muhtemel. Umman kültüründe misafire kapıya kadar eşlik etmeden elini sıkmak saygısızlık olarak kabul edilirken, Sultan Heysem bin Tarık'ın da böyle yaptığı ve BAE Prensi Zaid'in elini bu nedenle sıkmadığı değerlendiriliyor. MBZ'nin de Sultan'ı kapıya kadar getirmek istememesi nedeniyle el sıkışmak için ısrar ettiği belirtiliyor.

Haber Ara