Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

Umman'da olmayı ummaz mıydınız?

Umman çöllerle kaplı bir ülke olduğundan çok sıcak ve kurak yazlara sahiptir. Yaz sıcaklıkları 50°C’nin üzerine bile çıkabilmektedir. Bu nedenle ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zaman ekim ve nisan ayları arasıdır.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-29 09:35:26

Umman'da olmayı ummaz mıydınız?

Umman, Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda, Umman Körfezi ve Umman Denizi'nin çevrelediği bir Arap ülkesidir. Tarih boyunca önemli bir deniz ticaret merkezi olan Umman, eşsiz kıyı güzellikleri ve tarihi yapıları ile dünyanın her yerinden milyonlarca turistin ilgisine uğrar. Büyük bir kısmı çöllerle kaplı olan Umman toprakları volkanik patlamalarla meydana geldiğinden “Ateşin Anası” olarak da bilinir. Umman'ın uçsuz bucaksız çöllerinde kamp kurup develer ile seyahat edebilir, muhteşem kanyonlar gezebilir, tertemiz ve bembeyaz kumsallarında denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Umman çöllerle kaplı bir ülke olduğundan çok sıcak ve kurak yazlara sahiptir. Yaz sıcaklıkları 50°C'nin üzerine bile çıkabilmektedir. Bu nedenle ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zaman ekim ve nisan ayları arasıdır. Umman'da gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farklı bir hayli fazladır.

Umman'da Gezilecek Yerler
Umman'ın eşsiz doğal güzelliklerinden ve önemli mekanlarından bazılarını sizin için listeledik:

Kraliyet Opera Binası
Maskat şehrinde bulunan ve 1100 kişilik kapasitesi olan bu bina ziyaretçilerine müthiş bir doğu-batı sentezi sunar. Umman'ın dünyaya açılan yüzü niteliğinde olan ve 2011 yılından beri hizmet veren opera binasında lüks restoranlar ve bahçeler de bulunur.

Sultan Kâbus Büyük Cami
Başkent Muskat'ta Sultan Kâbus'un annesinin anısına yaptırdığı bu görkemli cami, Orta Doğu'nun en büyük camilerinden biridir. Cami dekorasyonunun en dikkat çekici unsurlarından bir tanesi caminin zeminini kaplayan 21 ton ağırlığındaki İran halısıdır. Yapımı 4 yıl süren bu halı Tebriz, Kashan ve İsfahan tasarımlarının ortak bir ürünüdür.

Bait Al Zubair Müzesi
Umman hakkında birçok bilgi edinebileceğiniz bu müze başkent Maskat'da bulunur. Müzede; Umman'a has geleneksel kıyafetler, eski hançerler, ev eşyaları ve Umman kültürüne özgü birçok kıymetli eser sergilenmektedir.

Bimmah Düdeni
Hawiyat Najm Park içerisinde yer alan Bimmah Düdeni, Wadi Shab yolu üzerinde mutlaka görülmesi gereken eşsiz bir güzelliktir. Kireçli toprak yapısının çökmesiyle oluşan bu düden denize 600m mesafede bulunmaktadır. Burayı ziyaret ettiğinizde düdenin eşsiz güzellikteki turkuaz suyunda serbestçe yüzebilir veya parkın diğer güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Bahla Kalesi
12.yüzyıl ile 15.yüzyıl arasında inşa edilen bu kale Bahla Vahası'nda yer alır. Kale ihtişamı ve mimari özellikleri ile 1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiştir.

Haber Ara