Dolar

32,5087

Euro

34,8119

Altın

2.486,68

Bist

9.538,08

Ümitcan Uygun tutuklandı mı? Son dakika Ümitcan Uygun'a ne oldu?

Son dakika Ümitcan Uygun haberleri! Aleyna Çakır cinayetinin şüphelisi Ümitcan Uygun'un sosyal medyada dolaşan fotoğraflarının ardından 'Ümitcan Uygun tutuklandı mı?' soruları akıllara geldi. Ardından gelen haberlere göre, babası Durak Uygun ile Ümitcan Uygun'un tutuklandığı haberi doğrulandı. Peki ama Ümitcan Uygun neden tutuklandı? Ümitcan Uygun Aleyna Çakır için mi tutuklandı? Ümitcan nerede yakalandı? İşte Ümitcan Uygun'un son durumu, son dakika haberleri...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-11 08:47:54

Ümitcan Uygun tutuklandı mı? Son dakika Ümitcan Uygun'a ne oldu?

Aleyna Çakır'ın ölümünde baş şüpheli olarak gösterilen Ümitcan Uygun'un göz altına alınmaması, birçok delil için örnek alınmaması isyan ettirmişti. Milyonların dikkatini çeken ölümde "Cinayet mi, intihar mı?" sorusu artık sorulmuyordu. Fakat Aleyna'yı kimin öldürdüğü henüz kesinleşmedi!

Aleyna Çakır davası için ceza almayan Ümitcan Uygun; sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla, uyuşturucu kullanma ve uyuşturucuya özendirme suçlarından Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince göz altına alındı. Uygun, güvenlik ekiplerinin geldiği esnada kaçmaya çalışırken yakalandı. Sağlık kontrolünden sonra emniyete sevk edildi.

Ümitcan Uygun Neden Tutuklandı?

Yapılan açıklamalara göre; “Şüpheli Ü.U. ve kimliği tespit edilen diğer şüpheli T.K.'nin yakalanması ve gözaltına alınması hususunda kolluk birimlerine gerekli talimatlar verilmiştir” denildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olay hakkında yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bir kısım sosyal medya platformlarında, şüpheli şahıs Ü.U.'nun yanında bulunan diğer şüpheli ile birlikte uyuşturucu madde kullandığına dair görüntülerin paylaşıldığının tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli Ü.U. ve kimliği tespit edilen diğer şüpheli T.K.'nin yakalanması ve gözaltına alınması hususunda kolluk birimlerine gerekli talimatlar verilmiştir. Soruşturmanın gelinen aşamasında, şüpheli Ü.U. yakalanarak Türk Ceza Kanunu'nun 190 ve 191. maddelerinde düzenlenen ‘Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek' eylemlerinden gözaltına alınmıştır. Diğer şüpheli T.K.'nin ise kolluk birimlerince yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir. İlgili şüpheliler hakkındaki soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” dendi.

Haber Ara