Dolar

32,4951

Euro

34,9419

Altın

2.430,00

Bist

9.789,54

UMH güçleri, Hafter milislerine mühimmat taşıyan konvoyu vurdu

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Halife Hafter'e bağlı milislere mühimmat taşıyan konvoya hava saldırısı düzenledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-29 09:03:58

UMH güçleri, Hafter milislerine mühimmat taşıyan konvoyu vurdu

UMH'ye bağlı silahlı birliklerin sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu, Öfke Volkanı Operasyonu Basın Merkezi'nde yer alan açıklamasında, UMH'ye bağlı hava kuvvetlerinin, mühimmat taşıyan konvoyu El-Karyat ve Neseme bölgeleri arasındaki yol üzerinde hedef aldığını belirtti.

Kununu, Trablus'un güneyi ile Terhune'deki Hafter milislerine sevkiyat yapan konvoyun bir kamyon ve ona eşlik eden 4 araçtan oluştuğunu ifade etti.

UMH güçleri, Hafter milislerinin başkente yönelik saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları Terhune kentini geri almak için, geçen hafta operasyon başlatmıştı. Kent çevresinde bazı bölgeler milislerden temizlenmiş, yüzden fazla Hafter'e bağlı silahlı unsur esir alınmıştı.

Son dönemde Libya içinde geniş bir alan kaybederek hezimete uğrayan Hafter'e bağlı milisler, başkentin sivil yerleşim bölgelerini, hedef gözetmeksizin bombardımana tutmuştu. Hükümet güçleri, bunları engellemek için operasyon başlattıklarını duyurmuş ve başkentin güneyindeki cephelerde çatışmalar yaşanmıştı.

Hafter, pazartesi akşam yaptığı konuşmada, BM himayesinde imzalanan "Suheyrat Anlaşması'nın hükmünü yitirdiğini ve ülkenin başına geçtiğini", kendisine bağlı Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı grubun "tüm ülkeyi kontrolü altına alacağını" ileri sürmüştü.

Hafter, daha önce de "yönetime el koyduğunu" açıkladığı darbe girişimlerinde bulunmuştu.

Haber Ara