Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

UMH'den AB'ye ''Doğu Akdeniz'' tepkisi: Başarısız olacak

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, 'Avrupa Birliği'nin Libya’ya silah ambargosunun denetlenmesi kararının başarısız olacağını' belirtti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-19 07:38:56

UMH'den AB'ye ''Doğu Akdeniz'' tepkisi: Başarısız olacak

Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, AB'nin Libya'ya silah ambargosunu havadan ve karadan denetleme kararının, mevcut haliyle özellikle de doğu bölgesindeki kara sınırı ve hava sahasında başarılı olamayacağı öne sürüldü.

UMH'nin, daha önce 'pek çok kez Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), yasa dışı yollardan ülkeye silah girişinin yasaklanması yönünde aldığı kararların uygulanması çağrısında bulunduğu' aktarılan açıklamada, ayrıca UMH'nin, meşru kanallar aracılığıyla müttefikleriyle askeri ittifaklarını sürdürme hakkı olduğu belirtildi.

AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının, Brüksel'de önceki gün düzenledikleri toplantıda Libya'ya silah ambargosunu havadan ve karadan denetleme kararı alınmış, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise ambargoyu denetlemek için Akdeniz'in doğusunda operasyon başlatılacağını duyurmuştu.

Haber Ara